Villám csapott egy csűrbe Kápolnásfalun

Hamar eloltották a tüzet

44

Kedden délután négy óra körül Kápolnásfaluban villám csapott egy felszegi gazdasági épületbe. A helyi és szentegyházi önkéntes tűzoltók azonnal a helyszínre siettek és megakadályozták a lángot átterjedését a szomszédos épületre.

Benedek László polgármester megkeresésünkre elmondta, nem volt nagy vihar kedd délután, s az eső mennyisége is kevesebb volt, mint az utóbbi időben, csupán három-négy dörgés hallatszott, amelyikből egy talált. A kápolnásfalusi és szentegyházi tűzoltókon kívül a helyi lakosok is részt vettek a tűzoltásban, több mint kétszázan siettek segíteni, így hamar sikerült megfékezni a tüzet, még mielőtt átterjedhetett volna a szomszédos lakóházra. „Nagyon gyorsan dolgoztak a tűzoltóink, így az udvarhelyieknek nem kellett kijönniük. Sajnos elég gyakoriak környékünkön a tűzesetek, ezért az önkéntes tűzoltóink profikká váltak, komoly szervezés áll amögött, hogy időben a helyszínen tudjanak lenni. Az első dolguk az volt, hogy mentsék a csűr melletti épületet, ami ez esetben egy kazánház volt” – mondta Benedek László.
Kedd este a falubeliek már nekifogtak a bontásnak, eltávolították a megégett cserepeket, gerendákat, a szarvazatot. „A cserepek java tönkrement, a kár 20 ezer lej körüli. Minden tűzesetnél a helyi tűzoltóság gyűjtést szervez, megjárják a falut, és ki mivel tud, pénzzel, faanyaggal, fizikai segítséggel hozzájárul a károsultak épületének feljavításához, újjáépítéséhez” – tájékoztatta lapunkat Kápolnásfalu polgármestere.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek