2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Világsztárok a Dob-Ban-on

Idén Csíkszeredában első ízben egy színpadon lép fel a világ talán két legenergikusabb dobosa: Baard Kolstad, a 27 éves norvég dobos „fenomén”, illetve 2013-as sikeres koncertje után visszatér a megyeszékhelyre Jimmy Keegan – közölték lapunkkal a szervezők.

Baard Kolstad, a 27 éves norvég dobosfenomén már gyerekként milliós nézettséget ért el a YouTube-on utcai dobos produkcióival. Szédületesen kreatív és a legújszerűbb progresszív dobos, akinek játékát igazi élvezet nézni és hallgatni – áll a közleményben. Az újra Csíkszeredába látogató Jimmy Keeganről pedig az írják: nagyszerű, de annál szerényebb világsztár. Az előző koncertje a 2013-as Dob-Ban Ritmusfesztiválon annyira sikeresnek bizonyult, hogy elmondhatjuk, Jimmy Keegan beleszeretett Székelyföldbe és Székelyföld Jimmy Keeganbe.

Az immár 13. Dob-Ban Nemzetközi Ritmusfesztiválra idén olyan világsztárok látogatnak, mint az említett Jimmy Keegan (Santana, Spock’s Beard, Pattern-Seeking Animals) Amerikából, Baard Kolstad (Leprous, Rendezvous Point, DJ&DRUMS) Norvégiából, egy olyan különleges duó, melynek tagjai: az iráni származású Mehdi Aminian és a szibériai Nadishana, vagy az egyre népszerűbb JazzyBIT zenekar és még sokan mások. A fesztivál a dobra és az oly sokszínű ütős meg perkúciós hangszerekre építkezve vezeti el az érdeklődőket a világzene, jazz és igényes rockzene ritmusközpontú világába. A páratlan élményt nyújtó koncertek mellett kurzusok, bemutatók, gyerekfoglalkozások és számos izgalmas program várja majd az érdeklődőket, így a gyerekektől a felnőttekig bárki izgalmas bepillantást nyerhet az ütős és perkúciós hangszerek, valamint ezek megszólaltatóinak varázslatos világába. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők augusztus 3-án, szombaton az egész napos programra a csíkszeredai Mikó-vár udvarán – olvasható a szervezők közleményében.

HN-információ

Előző cikk„Eltelt minden nehézség…”
Következő cikkEsztike

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb