Világrekord Sepsiszentgyörgyön

32

A többszörös trial-bike országos bajnok Orbán-Barra Gábor a hétvégén megdöntötte az egy keréken ugrálás világrekordját, a kerékpáros a rekorddöntést a Sepsiszentgyörgyi Városnapok keretében zajló bemutató rendezvényen hajtotta végre.

A Tusnad Cycling Team sportolójának 561 alkalommal sikerült ugrania kerékpárjának hátsó abroncsán, megdöntve ezzel a tavaly egy olasz kerékpáros által felállított világrekordot, amely 495 ugrás volt. Két éve Orbán-Barra Gábor két világrekordot is megdöntött: kerékpárral való hátramenetelt (27,58 méter) és az egy keréken való ugrást (309 ugrás). „Nagyon nehéz volt. A háromszázadik ugrás után majdnem mindenem fájt. A 450. ugrás környékén nagyon nehéz helyzetbe kerültem és közel álltam ahhoz, hogy feladjam a versenyt, de a közönség biztatására újabb erőre kaptam és folytattam az ugrást. Nagyon sokat segítettek a célom eléréséhez vezető úton a napi több órás edzések, az utolsó hónapokban pedig többet szaladtam és sokat ugróköteleztem az állóképességem fejlesztése érdekében” – nyilatkozta a rekorddöntést követően a sepsiszentgyörgyi kerékpáros.
A rekorddöntést filmen is megörökítették, a felvételeket pedig a napokban juttatják el a Guiness World Records képviselőihez, akik ezt követőn döntik el, hitelesítik-e a rekordot.

Rendfenntartó a show után
A Tusnad Cycling Team spor­tolója egy, a trial sportágban csúcskategóriának számító, mintegy háromezer eurós kerékpárral versenyez. Ahhoz, hogy a külföldi versenyeire az anyagiakat biztosítani tudja, Orbán-Barra Gábor szabadidejében rendfenntartóként dolgozik. „Szeretnék minél több világkupafutamon indulni, de ez nagyon sok pénzbe kerül, ezért mostanában inkább a trialbemutatókra összpontosítok. Csak egy példa, miután a Szent György-napokon a rekordkísérletet befejeztem, nem sörözni mentem a barátaimmal, hanem rendfenntartóként dolgoztam. Azt hiszem, hogy ezek az áldozatok később meghozzák számomra a várt eredményeket.”

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.