Világkupára készülnek

27

Az alpesi sízőknél, illetve a sílövőknél is világkupafutamot rendeznek hétvégén. Előbbiben Miklós Edit, míg utóbbiban Tófalvi Éva és Fórika-Ferencz Réka lesz érdekelt. Németország és Kanada a versenyhelyszín.

Miklós Edit lesiklásban és szuper-óriás­mű­le­sik­lás­ban is rajthoz áll az alpesi sízők világkupa-sorozatának hétvégi állomásán, a németországi Garmisch-Parten­kir­chen­ben. A magyar szövetség tegnapi tájékoztatása szerint a versenyző ezúttal is szeretne a legjobb tíz között végezni, szuper-óriás­műlesiklásban pedig tovább gyarapítaná vk-pontjai számát. Az olimpiai hetedik síző szerint hibátlan teljesítménnyel a dobogós helyezés is összejöhet számára Németországban.
A sílövők a kanadai Canmorebe utaznak, ahol a hetedik világkupafutamot rendezik. Kanadában három futamot rendeznek: lesz sprint, tömegrajt, illetve váltóverseny. A nevezők között ott lesz Tófalvi Éva, illetve Ferencz-Fórika Réka is.
A férfiak sprint próbája tegnap este lapzárta után fejeződött be, míg a nőké ma 20.15-től kezdődik. A tömegrajtos versenyeket 19 (férfiak), illetve 20.30-tól (nők) rendezik szombaton, míg vasárnap a váltóversenyek következnek.

Símaratont rendeznek
Szombaton immár harmincharmadik alkalommal szervezi meg Hargitafürdőn a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság a Hargita Megyei Sí- és Biatlonszövetséggel, valamint az ISK Csíkszeredával közösen a Mindannyiunk Egészségére elnevezésű téli sífutómaratont. A versenyre benevezni a Hargita Megyei Ifjúsági és Sporthatóság csíkszeredai székhelyén, a Hősök utca 7. szám alatt lehet hétköznap 9 és 15 órák között, továbbá a verseny napján Hargitafürdőn reggel 8–9.45 óra között. Azokat a résztvevőket, akik előzetesen igénylik a versenyszínhelyre való szállítást, a verseny napján reggel 8 órakor autóbusz fogja kivinni Hargitafürdőre. A busz az Öt Kutya vendéglő előtti térről indul. Bővebb információkért a 0266–371672-es telefonszámot lehet hívni.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek