Világbajnokságon indul Novák

57

Olaszországban készül fel a március végén Rio de Janeiróban sorra kerülő parakerékpárosok pálya-világbajnokságára Novák Károly Eduárd. Dobogós helyre hajt a csíki sportoló.

Február elején Törökországban alapozott, hétfőtől azonban már Olaszországban készül Novák Károly Eduárd, a csíki sportoló március végén Brazíliában áll rajthoz a fogyatékkal élő kerékpárosok pálya-világbajnokságán. A felkészülési időszak első részét kontinentális kerékpárcsapatával, a Team Novakkal közösen végezte, Olaszországban viszont már specifikus edzésekkel készül a megmérettetésre. Két év után tér vissza Rio de Janeiróba, ahol 2016-ban a Nyári Paralimpiai Játékokon képviselte Romániát.
Novák Károly Eduárd februárban három hetet Törökországban készült a Team Novak kontinentális kerékpárcsapat, valamint a Novak Cycling Academy sportolóival, majd hazai környezetben folytatta az alapozást. A héten viszont elutazott Olaszországba, ahol már pályán folytatja a felkészülést a március 22. és 25. között Rio de Janeiróban sorra kerülő vébére.
– Lépésről lépésre haladva érem el a formámat, kemény munka árán. A következő három hét alatt specifikus pályakerékpáros edzéseket végzek Olaszországban, és majd onnan repülök Brazíliába. Úgy érzem, Rio visszahív. Ez a világbajnokság előzetesen nem szerepelt a terveim között, de a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség parakerékpáros bizottsága Rióban tartja közgyűlését, és mivel tagja vagyok a testületnek, úgy is ott kell lennem. Én pedig azt mondtam, ha már úgyis Rióba kell utaznom, akkor versenyezni is fogok. Így három hónappal ezelőtt elkezdtem a felkészülést, és hiszem, hogy a világbajnokságon dobogós helyen tudok majd végezni – mondta Románia egyetlen paralimpiai bajnoka.
Novák Károly Eduárd az MC4 kategóriában áll majd rajthoz a brazíliai világbajnokságon.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 7-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek