Vígjátékkal kezdődik az évad

Új házirend a Csíki Játékszínben

165

Abszurd vígjátékkal nyitja meg az évadot a Csíki Játékszín társulata, Lendvai Zoltán rendező Carlo Goldoni és Hamvai Kornél A főnök, meg én meg a főnök című darabját viszi színpadra. A rendező szerint sok bonyodalommal átszőtt, rettenetes őrületre, mókás történetre készüljenek a nézők, ami jól illeszkedik az évadkezdés vidám hangulatába.

A házirend új, az évadkezdet vidám. Abszurd nyitány Fotó: László F. Csaba

Októberben két produkcióval A főnök, meg én meg a főnök vígjáték mellett egy kamaratermi előadással Háy János Halottember monodrámájával várja a színházkedvelő közönséget a Csíki Játékszín társulata.
– A Csíki Játékszín fennállásának huszadik évfordulóját ünnepeljük ebben az évadban, ezért a megszokott négy nagytermi előadás mellett négy kamaratermi produkcióval is készülünk, a már említett Háy János-darab mellett többek között Pénzes Csaba Karády, majd Ion Luca Caragiale Megtorlás című előadásokkal – tájékoztatta a sajtó képviselőit tegnap délután Kányádi Szilárd színházigazgató.
Az évad első nagytermi előadását ismertető sajtótájékoztatón a színházigazgató azt is elmondta, hogy új házirendet fogalmazott meg az intézmény vezetősége, mely a jegyvásárlással és annak visszaváltásával kapcsolatos információk mellett kimondja, hogy a ruhatár ingyenes és használata kötelező, a nézőtérre ételt és italt bevinni tilos, az előadásra késve érkező vendégek helyüket csak a szünetben foglalhatják el.
– A házirendet kifüggesztjük az épület előterében – tette hozzá az igazgató.
Az évad első előadása voltaképpen erdélyi ősbemutató, Carlo Goldoni Két úr szolgája című művét Hamvai Kornél dolgozta át és teremtett egy magyar kortárs vígjátékot A főnök, meg én meg a főnök címen, ami bár megőrizte a commedia dell’ arte tipikus jegyeit, formailag az abszurd felé viszi el a történetet.
Az előadás főbb szerepeiben Kozma Attila, a két szerelmes pár alakjaiban pedig Sándor Anna–Bende Sándor, illetve Ráduly Beáta–Vass Csaba láthatók majd. Az előadás díszlettervezője Ctistian Gătina, jelmeztervező Cs. Kiss Zsuzsánna.
A bemutató pénteken este 7 órától lesz megtekinthető, ezt követően október 10-én, szerdán a Don Juan-bérleteseket, majd október 11-én, csütörtökön az Antigoné-bérleteseket várják a nézőtérre.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek