2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Videobíró a Liga 1-ben

Az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságban a 2020–2021-es idénytől kezdődően tervezik bevezetni a videobíró-rendszert, az úgynevezett VAR-t – közölte tegnap a román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF).

Engednek az elégedetlenkedőknek. Jön a videobíró Fotó: AFP

Hatalmas újdonság elé néz a jövőre nézve a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A pontvadászat lebonyolításával megbízott szervezet közlése szerint már a videobíró-rendszer külföldi bevezetésekor elkezdték az előkészületeket, hogy Romániában is meghonosítsák a bírói tévedéseket megelőző és korrigáló rendszer elemeit. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeztek román és külföldi szolgáltatókkal, amelyek technikai felszerelést biztosítanak, de a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) és a Román Labdarúgó-szövetséggel is tárgyaltak már.
„Ezeknek köszönhetően most bejelenthetjük, hogy a következő idénytől Romániában is működni fog a videobíró-rendszer” – olvasható az LPF közleményében.
Megjegyezték, hogy a technológiáért a román kluboknak nem kell fizetniük, csak a rendszer működtetéséhez szükséges további játékvezetők díját kell állniuk. A liga tervei szerint a rendszert akár már az idei bajnokság rájátszásában kipróbálhatják.
Az utóbbi időben egyre több román klubvezető fogalmazta meg elégedetlenségét a játékvezetői tévedések miatt és szorgalmazta a videobíró bevezetését.
A szövetség igyekszik biztosítani mindenkit, hogy a szükséges időpontban rendelkezésre áll majd a kellő számú, megfelelően felkészült videobíró. Még akkor is, ha a rendszert már az idei szezont záró rájátszás néhány kiemelkedően fontos mérkőzésén tesztelni fogják.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb