2021, január 17, vasárnap.

Veteránok jeleskedtek

Hat arany- és két ezüstérmet szereztek a csíkszeredai veterán cselgáncsozók a Szatmárnémetiben megrendezett országos bajnokságon. A fiúk ráadásul a csapatversenyt is megnyerték sorozatban harmadjára. Az érmek mellett különdíjakban is részesültek.

Aranyérmes veterán sportolók
Aranyérmes veterán sportolók

Szatmárnémeti adott otthont a veterán cselgáncs országos bajnoki döntőnek, amelyen több megyei sportolói is tatamira állt. A sportolók közül hatan aranyérmet, míg ketten ezüstérmet szereztek. A veterán világbajnokságon aranyérmet, míg bronzérmet szerző Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László nem talált legyőzőre. Sőt Sinka Szabolcs abban a kitüntetésben is részesült, hogy őt választották meg a verseny legtechnikásabb sportolójának.
Az egyéni díjak mellett csapatban is első helyen végzett Csíkszereda. A Sinka Szabolcs, Chirazi Marian, Brinzila Igor, ifj. Szőcs László, Illyés Loránd, Szőcs László és Tordai Levente alkotta csapat zsinórban harmadjára hódította el az országos címet.
A következő versenyt hétvégén, Linzben rendezik, ahol az osztrák nyílt bajnokságon fog küzdeni Sinka Szabolcs és Szőcs László. Az osztrák versenyt követően november 15-én a cseh nyílt országos bajnokság következik, amelyet Prágában rendeznek.
Ugyancsak a csíkszeredai veterán sportolókkal kapcsolatos hír, hogy Albu Lehel (M2-es korosztály, 81 kg), illetve Bíró Tofán Vilmos (M2, 90 kg) Plymouth-ban a British Masters Open Cham­pionshipsen versenyeztek, ahol előbbi a harmadik, míg utóbbi a második helyen zárt.

Eredmények
Egyéni: M1 kategória: Sinka Szabolcs (66 kg, 1. hely); M2 kategória: ifj. Szőcs László (90 kg, 1. hely); M3 kategória: Illyés Loránd (Gyergyószentmiklós, 90 kg, 2. hely); M4 kategória: Szőcs László (+100 kg, 1. hely) és Tordai Levente (100 kg, 1. hely); M5 kategória: Brânzilă Igor (81 kg, 1. hely); M6 kategória: Bilibók Miklós (100 kg, 2. hely) és Farkas Imre (100 kg, 1. hely).
Csapat: 1. Csíkszereda, 2. Marosvásárhely és Temesvár közös csapata, 3. Szatmárnémeti. A Csíkszeredai csapat összetétele: Sinka Szabolcs, Chirazi Marian, Brânzilă Igor, ifj. Szőcs László, Illyés Loránd, Szőcs László és Tordai Levente.

Érem nélkül Abu-Dzabiban
Abu-Dzabiban rendezték meg a junior cselgáncs világbajnokságot, amelyen két csíkszeredai sportolói is részt vett. Sajnos egyiküknek sem sikerült maradandót alkotnia. Elsőként Szőcs Elemér állt tatamira 73 kilogrammban, aki az első körben legyőzte a marokkói El Meziati Ahmedot, majd a második körben kikapott a dél-koreai Kang Heoncheoltól. A koreai fiú végül az aranyéremig menetelt, minden mérkőzését simán nyerve. A másik csíki sportoló Koncz Botond volt, aki a 100 kilogrammosok között indult, ám az első körben búcsúzott a világbajnokságtól, miután vereséget szenvedett az amerikai Jayne Johntól.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb