Veszélyes fák kivágását kérhetik

Fogadják a kéréseket

63

Közterületeken található fák kivágására, metszésére vonatkozó kéréseket fogad keddig a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal. Az erről felelő bizottság döntését követően ősszel végzik el a most igényelt munkát.

Beavatkozást kérhetnek a lakosok. Hatfős bizottság dönt Fotó: Lázár Hajnal

Több helyen vannak elöregedett, beteg fák a lakónegyedekben, amelyek adott esetben veszélyt jelenthetnek a környezetükre. A gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal évente kétszer végeztet fametszést, indokolt esetekben fakivágást. A tavaszi munka már lezárult, most a polgármesteri hivatal várja a lakosok észrevételeit az őszi metszésre, kivágásra vonatkozóan.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője azt mondta, ha valaki olyan fáról tud környezetében, amely kidőlhet vagy kárt okozhat, mindenképpen nyújtson be beavatkozási kérést. Ha tömbház közelében található fáról van szó, akkor a lakóközösség minél több tagjának beleegyezését kell adnia, hogy kivágják a fát, ezt aláírásukkal kell alátámasztaniuk. Az érintett lakosoknak formanyomtatványt kell kitölteniük, amely a városháza ügyfélfogadó irodájában vehető át, vagy letölthető a www.gyergyoszentmiklos.ro honlapról.
– Jól megalapozott indoklás szükséges a kért munka elvégzéséhez – jegyezte meg a szóvivő. A kérésekről hatfős bizottság dönt majd, és ha indokoltnak találják, ősszel kivágják vagy megmetszik az adott fát az önkormányzat költségén. Csak a június 4-ig leadott kéréseket fogadják el, a későbbieket jövő év tavaszára ütemezik.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek