2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Veszélyben a felsőházba jutás

Újabb hosszabbításos vereséggel zárta utolsó alapszakaszbeli magyarországi portyáját a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely ezúttal a Fehérvári Titánok otthonában maradtak alul. Az újabb vereség akár a felsőházi rájátszásba jutást is veszélyeztetheti, hiszen az Újpestnek egy pont, illetve egy meccs előnye van a Sportklubbal szemben.

Jól zárt a fehérvári retesz Fotó: Pál Zoltán / Archív

Kötelező győzelem elé nézett a Csíkszeredai Sportklub a Fehérvári Titánok otthonában a jégkorong Erste Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Kötelező olyan értelemben, hogy élet-halál kérdés volt a három pont a Sportklub számára.
Ennek fényében nagyon intenzíven kezdték a meccset, lerohanták az ellenfelet, akik viszont öt kísérletükből két gólt is szereztek, amelyre rendre volt csíki válasz. A második felvonásban kiegyenlített lett a játék képe, annak is köszönhetően, hogy a kék-fehérek a harmad felét hátrányban töltötték. Ennek ellenére egy zseniális támadás végén Fabus gólja már csíki vezetést eredményezett. Az utolsó felvonás első fehérvári támadása után viszont egyenlő lett az állás, hogy majd a Sportklub egy kapuzzon a rendes játékidő végéig. Ez idő alatt nem kevesebbszer, mint 20 alkalommal vették célba Kornakker kapuját, aki lehúzott mindent. A hirtelen halál viszont ezúttal sem kedvezett a Sportklubnak, amely hiába támadott ezúttal is végig, a 64. percben Ainsworth révén megszerezték a győztes találatot.
A Sportklub maradt az ötödik helyen egy fordulóval a vége előtt 49 ponttal, míg a negyedik az Újpest 50 egységgel és egy mérkőzéssel kevesebbszer játszott. A Sportklub szombaton hazai pályán fogadja a Ferencvárost, míg az Újpest Dunaújvárosba látogat, majd a Titánokat fogadja.
Eredmény: Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (2–2, 0–1, 1–0, 1–0) – h. u. /Antilla (12.), Péter B. (19.), Ainsworth (41., 64.), illetve Farkas (16.), Molnár (20.), Fabus (35.)/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb