Verset írtak, pulykát ettek

Sapis hálaadás

110

A Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke múlt csütörtökön sapis hálaadást szervezett a közép­iskolás diákok számára. A rendezvényen nemcsak a meghívottak, hanem a humán szakos hallgatóink is részt vettek.

Közel nyolcvan résztvevővel zajlott az angol nyelvű rendezvény.
– A rendezvény tavaly kezdődött Tomonicska Ingrid és Prohászka-Rád Boróka tanárok kezdeményezésére, idén pedig Mihály Vilmával folytattuk tovább – mondta Dégi Zsuzsanna tanársegéd.
Az esten a diákok nemcsak az angolnyelv-tudásukat fejleszthették, hanem megismerhették egymást és az egyetemistákat, akik a későbbi próbákon aktívan segítettek a felső tagozatosoknak a feladatok hatékony megoldásában.


A nyitóbeszédek után a hálaadás rövid történetét ismertették a szervezők, hangsúlyozva, hogy ez amerikai kultúrkörhöz tartozó ünnep, ami a telepesek és az indiánok együttműködéséből ered, és aminek legfontosabb eleme, hogy megtanuljuk az apró örömöket is értékelni, hiszen néha a legkisebb dolgok azok, amelyek megfizethetetlenek.
A résztvevők ezután feladatot kaptak: csapatba kellett rendeződjenek, majd a hálaadás történetével kapcsolatos kérdésekre feleljenek. A leggyorsabb csapat meglepetésben részesült.
Ezt követően elfogyasztották a hálaadó vacsorát: a sült pulykát és a sütőtökös muffint, majd haikut kellett írniuk, angol nyelven, a hálaadással kapcsolatosan. A költemények szövege az ajándék sapis pólóra került, amelyet hazavihettek a diákok.
– Olyan együttlétet akartunk, ahol a középiskolások bejönnek hozzánk, látják, mit csinálunk, meg­ismerkednek a hallgatóinkkal. Nyilván, hogy valami olyan ünnepszokást választottunk, ami kötődik az angol–amerikai kultúrához. Mivel tavasszal sok esemény van, így őszre is gondoltunk, és ez a tavalyi jó ötletnek bizonyult – mondta Dégi Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a középiskolások tanárainak visszajelzése alapján a résztvevők jól érezték magukat, sok fényképet készítettek és örültek a pólóknak.
A szervezők jövőre is terveznek hasonló rendezvényt, ha nem is feltétlenül a hálaadással kapcsolatban, de mindenképpen az angol–amerikai kultúrához kötődő témában.

Boier Kinga

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek