Versenyeztek, ismeretekben gyarapodtak

65

Legendák és mondák világa Hargita megyében címmel szerveztek vetélkedőt kisiskolásoknak Gyer­gyószárhegyen tegnap. A vetélkedőn a Hargita megyéhez kötődő legendák és mondák ismeretéből versengtek a résztvevők, legjobbnak a gyergyócsomafalvi diákok bizonyultak.

Legendák és mondák világa Hargita megyében címmel szervezett vetélkedőt kisiskolásoknak Hargita Megye Tanácsa, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és a Bethlen Gábor Általános Iskola Gyer­gyó­szárhegyen, az alkotóközpont székházában. Az 5–8. osztályosoknak szánt vetélkedőn hat csapat vett részt Gyergyócsomfalváról, Gyergyóditróból, Gyergyóalfaluból és Gyergyószárhegyről.
– A verseny kalandozás volt a Hargita megye különböző településein fellelhető legendák, mondák világában, hagyományos és újszerű megközelítési módszerek révén – közölte Czimbalmos Attila, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője. Elmondta, hogy a csapatok a földrajzi, irodalmi, képzőművészeti és színművészeti szempontok segítségével ismertethették meg egymással a legendákat, illetve olyan kérdésekre vártak válaszokat, amelyek hozzátartoznak kulturális életünk fejlődéséhez. A vetélkedő legjobbjának a gyergyócsomafalvi Hargita Gyöngyei nevű csapat bizonyult, második lett a gyergyószárhegyi Deákné csapat, illetve harmadik díjazott lett a gyergyóditrói Magyar Ászok és a gyergyócsomafalvi Aranyászok csapatai.

Jánossy Alíz

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.