Verseny, csapatbemutató, verseny

Nincs megállás a csíki kerékpárcsapatoknál

121

A hétvégén versenyeztek, ma csapatbemutatót tartanak, holnap pedig újabb viadalra utaznak a csíki kerékpárcsapat tagjai. Zsúfolt hónapok előtt állnak a Novák Cycling Academy és a Team Novák sportolói egyaránt.

Nicolae Tanovitchii (jobbról) a harmadik helyen zárta a Gemenc Nagydíjat

Noha már két hónapja zajlik a hazai kerékpáros idény, a két csíkszeredai gárda ma tartja hivatalosan idei csapatbemutatóját. Az elmúlt héten Magyarországos és Zilahon versenyeztek a Team Novák sportolói, a kontinentális csapat holnap utazik Nagyváradra, ahol az idei év első olyan hazai viadalán szerepelnek, amely a nemzetközi szövetség versenynaptárában is benne van. A Novák Cycling Academy tagjai csak a szi­lágysági versenyen indultak.
Zilahon a Road Grand Tour sorozat keretében álltak rajthoz a hétvégén mind a Novák Cycling Academy (NCA), mind pedig a Team Novák (TNV) kerékpárosai. A Szilágyság Velo Tour nevet viselő viadal két szakaszból állt, szombaton egy 18 kilométeres egyéni időfutamot, vasárnap pedig egy 120 kilométeres országúti futamot tartottak. A csíki kerékpáros akadémiát András-Pótsa Péter, Bodor Csongor, Iacob-Csiszér Dávid, Novák Edvárd és Török Szilárd képviselte, míg a kontinentális csapatból Olekszandr Prevar, Mihajlo Kononenko, Andrij Bratascsuk, Nicolae Tanovitchii és Novák Ká­roly Eduárd képviselte.
Az U19-es korosztályban az egyéni időfutamon Török Szilárd a második, András-Pótsa Péter a harmadik, Bodor Csongor a hatodik helyen zárt, összetettben Török a kilencedik, András-Pótsa a 14., Bodor a 20. lett. Az amatőrök között induló Rúzsa Lehel összetettben a 13., a 30–39 évesek kategóriájában az ötödik helyen zárt.
A Team Novák tagjai csak a mezőnyversenyen indultak és nagyon jól szerepeltek. Az expert kategóriát Olekszandr Prevar nyerte, Mihajlo Kononenko a harmadik, Andrij Bratascsuk a negyedik, Nicolae Tanovitchii az ötödik, Novák Ká­roly Eduárd pedig a kilencedik helyen zárt. Az NCA-nak versenyző Török Szilárd összetettben a 14., az U18-as korosztályban a harmadik, András-Pótsa Péter szintén a nyílt versenyben a 24., a 18 év alatti sportolók között pedig az ötödik lett.
A csíki kontinentális csapat a szilágysági verseny előtt a Gemenc Nagydíjon vett részt, az UCI 2.2-es viadalon 17 országból 18 gárda 106 versenyzője állt rajthoz. Az egyéni időfutamon Nicolae Tanovitchii az 5., Olekszandr Prevar a 32., Andrij Bratascsuk a 39., Mihajlo Kononenko a 43., László Péter a 95., Novák Károly Eduárd a 98. helyen zárt. Az első szakaszon (162 km) Tanovitchii a 3., Kononenko a 34., Prevar a 37., Bratascsuk a 48. helyen ért célba, László és Novák nem fejezte be az etapot. A második szakaszon (131 km) Tanovitchii a 26., Kononenko az 52., Prevar a 81., Bratascsuk pedig a 92. helyen zárt. Összetettben Tanovitchii a harmadik lett.
A Team Novák kontinentális csapat és a Novák Kerékpáros Akadémia ma tartja hivatalos csapatbemutatóját, amelynek a csíkszeredai Hargita Vendégváró ad otthont 18 órától. Az eseményre minden kerékpársport-kedvelőt várnak a szervezők.

A Partiumban versenyeznek
Az év folyamán négy romániai verseny szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kalendáriumában: a Bihar, a Szeben, a Székelyföld és a Románia Kerékpáros Körverseny, ebből három 2.2-es, egy pedig 2.1-es szorzójú. Az első hazai UCI-viadalra a hétvégén a Partiumban kerül sor.
A Bihar Körverseny pénteken kezdődik a Nagyvárad – Élesd – Barátka – Biharpoklos – Félixfürdő – Nagyvárad közötti 180 kilométeres szakasszal, szombaton két félszakaszt kell teljesítsen a mezőny, délelőtt a Nagyvárad – Félixfürdő – Belényes – Biharfüred közötti 86 kilométeres szakasz hegyi befutóval zárul, délután pedig a Nagyvárad utcáin kialakított 1,9 kilométeres pályán zajlik az egyéni időfutam. Vasárnap a Nagyvárad – Bihardiószeg – Székelyhíd – Margitta – Élesd – Nagyvárad közötti 171 kilométeres szakasszal zárul a viadal.
A partiumi versenyre huszonkét csapat nevezett, ebből egy pro-kontinentális – Androni Sidermec Bottechia (olasz) –, tizenegy kontinentális – Team Novak, MSTINA Focus (mindkettő hazai), Sparta Prága, CK Pribram (mindkettő cseh), Kőbánya (magyar), Project Nice Cote d’Azur (francia), 0711 Cycling (német), WSA Pushbikers (osztrák), Trevigiani Phonix-Hemus 1896 (bolgár), Team Sa­pura (malajziai), Torku Sekerspor (török) –, két válogatott – szerb és moldáv –, valamint nyolc klubcsapat – Friuli, Big Hunter Beltrami, Team Cervelo (mind olasz), Novo Nordisk Development Team (amerikai), Bukaresti Steaua, Team KTM (brit), Wohnbefinden Graz Arbö (osztrák), UVT Devron-West (romániai).
A Bihar Kerékpáros Körversenyen a Team Novák Olekszandr Prevar, Mihajlo Kononenko, Andrij Bratascsuk, Nicolae Tano­vitchii, Novák Károly Eduárd, László Péter és Balázsi Lóránt felállítással vesz részt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek