2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Versengés életre szóló élményekkel

A hazaiak sikerével zárult a IV. Hargita Megyei Gólyabál, a zsűri döntésének értelmében a gyergyószentmiklósi páros, Nicuţa Nicoleta és Paul Ungurean bizonyult a legügyesebbnek. Öt város gó­lyái mérték össze ügyességüket a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa által szervezett rendezvényen, zsúfolásig telt a gyer­gyószentmiklósi művelődési ház nagyterme. Kreati­vi­tásukról, ügyességükről, ugyanakkor tudásukról is ta­nú­bizonyságot kellett tenniük a fiataloknak, a szervezők elmondása szerint még egyik évben sem volt ilyen színvonalas a rendezvény.

Öt pár mérte össze tudását. Sikeres rendezvény Fotó: Szász Adorján
Öt pár mérte össze tudását. Sikeres rendezvény Fotó: Szász Adorján

Változatos próbákon kellett bizonyítaniuk a ki­len­­cedikeseknek: a bemutatkozás próbája mellett kü­lönböző szituációs játékokban ügyeskedtek, ahol leginkább a kreativitásra volt szükség. A fiúk tánctudásukat is megvillogtatták, ehhez pedig a Baróti Star TV bemondója, a sokak által ismert Dragoș Sándor, azaz Sanyika adta meg az alaphangulatot.
A zsűrit Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Erős Levente, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke, Fancsali János, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke, Kovács Szécsi Attila, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke és Gagyi Réka, a Keresztúri Ifjúsági Szervezet képviselője alkotta.
Nem volt könnyű dolguk a pontozásban, végül a kö­ţvetkező sorrenddel zárult a megyei gólyabál: ötödik helyen a szentegyházi páros, Vitus Sára és Dániel Zoltán végzett, negyedik helyezést Sándor Lídia és Nagy Norbert ért el Csíkszeredából, a dobogó harmadik fokára a székelyudvarhelyi páros, Kedves Kriszta és Farkas István állhatott fel, a második helyezést a székelykeresztúriak, azaz Pálffy Klaudia és Lőrinczi Krisztián kapta, míg első helyen a már említett gyergyószentmiklósi duó végzett.
– Elvárásainkon felül sikerült minden, tervezzük a folytatást – jelentette ki lapunknak a rendezvény egyik főszervezője, Kántor Boglárka.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb