Veretlenek a csíki focisok

Remekeltek az FK utánpótláscsapatai

36

Három fordulót követően veretlenek az FK Csíkszereda csapatai a hazai utánpótlás labdarúgó-bajnokságokban. Az U19-es Elit ligában a százszázalékos FK csak gyengébb gólaránya miatt a második, az U17-es pontvadászatban listavezető a csíki csapat, míg az U16-os gárda egy meccsel kevesebbet játszott ellenfeleinél, éppen ezért az ötödik. Holnap újra hazai pályán bizonyíthat mindhárom csíkszeredai csapat.

Az FK U17-es csapata a Steaua kapujába kilencszer talált be Fotó: László F. Csaba / Archív

A lehető legjobban sikerült az FK Csíkszereda utánpótláscsapatainak az országos bajnoki rajt: mindhárom Elit ligás gárda veretlen három fordulót követően, mi több, két csapat dobogós helyen van. Holnap újabb erőpróba következik.
Az Elit liga második fordulóját szerdán rendezték, az FK Csíkszereda csapata pedig az első fordulóban elért döntetlent követően a sikert is megízlelte. A Zöld Péter és Gál Ervin által edzett csapat szép és eredményes játékot követően Sebestyén két találatával győzte le az FC Botoșani gárdáját. Szintén szerdán az U17-es és U19-es csíki csapat a Bukaresti Steauát fogadta, a fővárosiak szomorúan hagyták el a megyeszékhelyet. Elsőként az U19-esek léptek pályára, az első félidőben a bukarestiek még megúszták kapott gól nélkül, ám a második félidőben a csíki játékfölény már góllá is érett, a Dusinszki Zoltán és Albert István által edzett FK pedig három találatot ért el. Késő délután a csíkiak U17-es csapata esélyt sem adott a győzelemre a Steauának. A Kurucsai Milán és Antal Szilamér által edzett FK a szünetig háromszor, a második félidőben pedig hatszor volt eredményes, így a Steaua két csapata egy tucat góllal indult haza Csíkszeredából.
Szombaton, a harmadik fordulóban az U16-os FK szabadnapos volt, míg az U17-es és U19-es csapat Bukarestben a Sport Team ellen lépett pályára. Elsőként az U19-es gárda játszott bukaresti ellenfelével, Dusinszki Zoltán és Albert István legényei egy fordulatokban gazdag találkozót játszott. A csíkiak az első félidőben megszerezték a vezetést, a második játékrészben pedig mindkét csapat kétszer vette be ellenfele kapuját, így végül megmaradt az FK előnye és a három pont is a megyeszékhelyre került. Az FK U19-es csapata három forduló után százszázalékos, és csupán gólarányának köszönhetően a második a tabellán, a listavezető a Bukaresti Dinamo szintén 9 ponttal, de +14-es gólaránnyal, a csíkiak utóbbi mutatóban +7-en állnak.
Az U17-es csapat szoros meccset játszott a Sport Teammel. Kurucsai Milán és Antal Szilamér tanítványai jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak, de egy órát kellett várni az első gólra. A 60. percben egy szögletet követően Demeter szerezte meg a csíkiaknak az előnyt, ezt követően viszont a Sport Team támadásba lendült, ám az FK védelme sokáig jelesen teljesített. A meccs hajrájában viszont a fővárosiaknak sikerült az egyenlítés, így az FK U17-es csapata egy ponttal tért haza Bukarestből. Ebben a korosztályban az FK listavezető 7 ponttal, ám öt csapat is kevesebbet játszott, mint a csíkiak, így lehet még változás a tabellán.
Holnap az FK mindhárom korosztályos csapata hazai pályán játszik a negyedik fordulóban. Délelőtt 10 órától az FK U16-os gárdája a LPS Suceavát fogadja, 12 órától az U19, 14 órától pedig az U17-es csapat a Concordia Chiajna ellen játszik a Márton Áron Gimnázium mögötti pályán.

Eredmények
U16, Elit liga. 2. forduló: FK Csíkszereda – FC Botoșani 2–1 (2–0) /Sebestyén Botond 2/.
U19, Elit liga. 2. forduló: FK Csíkszereda – Bukaresti CSA Steaua 3–0 (0–0) /Incze 2, Casiadi/; 3. forduló: Sport Team Bukarest – FK Csíkszereda 2–3 (0–1) A csíki gólszerzők: Corbu, Szfárli, Pálhegyi.
U17, Elit liga. 2. forduló: FK Csíkszereda – CSA Steaua 9–0 (3–0) /Szabó A. 2, Demeter 2, Bujdosó, Szakács, Szász, Balázs, Bontás/; 3. forduló: Sport Team Bukarest – FK Csíkszereda 1–1 (0–0). A csíki gólt Demeter lőtte.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek