Veretlen maradt a Sportklub

Történelmet írt a GYHK

47

Mély vízbe került a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub is a jégkorong Erste Ligában a hétvégén, és sorban tudják le a meccseiket. A csíki alakulat két hazai mérkőzését behúzva őrzi veretlenségét az idei szezonban, míg a gyergyóiak történelmet írtak azzal, hogy Bécsben nyertek, ám vasárnap este ötgólos vereségbe szaladtak bele.

Nagy volt a forgalom Hetényi kapuja előtt Fotó: László F. Csaba

Alaposan beindult hétvégén a jégkorong Erste Liga, amelyben a két székelyföldi csapat. a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub ellentétes utat járt be. A Sportklub ugyanis hazai pályán, míg a GYHK idegenben kellett helytálljon.
A Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros által felkészített csíki csapat pénteken az újonc Schiller-Vasas SC-t fogadta, és amint az várható volt, nem szakadtak meg a sportolók a győzelemért. Mondhatni félgőzzel tudták le a hatvan percet, amelyen nagyon könnyedén hozták a három pontot. Vasárnap este viszont a veretlenek csatáját vívták a szintén ligaújonc Debreceni DEAC ellen. A Sportklub a második kapura lövés után gólt kapott, majd hiába hajtott az egyenlítésért, a meccs legjobb embere, Hetényi bravúrt bravúrra halmozott, hogy a utolsó percben Novotny duplázzon. A második harmad elején pár másodperc alatt Valchar és Tartuhin is betalált. David Musial azonnal időt is kért, hogy rendezze csapata sorait. Ez annyira sikerült, hogy harmad derekára kijöttek a szorításból és emberelőnyben visszavették a vezetést. Az utolsó felvonás elején Valchar egyenlített, majd nagyon nehéz helyzetbe kerültek a kék-fehérek, miután kettős emberhátrányba kerültek. Ezt sikerült kivédekezni, ami akkora erőt adott számukra, hogy a fokozatosan elfáradó DEAC-ra ráborították a pályát. Hetényi viszont szó szerint brillírozott, de Becze lövésénél már ő is tehetetlen volt. Az utolsó perceket a Sportklub pedig lepörgette.
A Gyergyói HK első idegenbeli túráján megszerezte fennállása első győzelmét, méghozzá Bécsben. A piros-fehérek a mérkőzés során végig vezettek, sokáig két góllal, hogy végül eggyel húzzák be a három pontot. A GYHK vasárnap este Dunaújvárosban vendégeskedett, ahol a hazaiak még túl nagy falatnak bizonyultak, és 7–2-es vereséget szenvedtek.
A Sportklub ma dupla fontosságú rangadót játszik hazai pályán a Brassói Corona ellen, míg a GYHK az Újpest vendége lesz.

Eredmények, Erste Liga
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Schiller-Vasas SC 4–1 (1–0, 2–1, 1–0) /Rokaly Sz. (9.), Becze (23.), Taratuhin (40.), Sulakov (51.), illetve Turbucz (23.)/; Brassói Corona – Debreceni DEAC 1–6 (0–0, 0–4, 1–2) /Tendler (52.), illetve Németh (21., 47.), Silló (27., 46.), Kovács (29.), Kulesov (39.)/; EV Vienna Capitals – Gyergyói HK 2–3 (0–1, 1–1, 1–1) /Schlögl (32.), Maxa (51.), illetve Vorobjov (9.), Pesztunov (21.), Góga (49.)/; FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3–2 (2–0, 1–0, 0–2) /Rantanen (7.), Tóth R. (11.), L. Fitzgerald (25.), illetve Azari (52.), Jabornik (60.)/.
Vasárnap: Brassói Corona – Vasas-Schiller SC 4–0 (2–0, 2–0, 0–0) /Boriszenko (10.), Tendler (16.), Nielsen (22.), Gliga (31.)/; Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC 4–3 (0–2, 2–1, 2–0) /Valchar (21., 41.), Taratuhin (21.), Becze (57.), illetve Novotny (2., 20.), Kovács (33.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 7–2 (2–0, 3–1, 2–1) /Iosszafov (16., 44.), Turtiainen (20.), Léránt (28.), Franssila (31.), Westerling (38.), Azari (43.), illetve Vesutkin (36., 49.)/. A Vienna Capitals II. – Hoki Klub Budapest meccset törötlték, míg az Újpest – Ferencváros-Telekom mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30), Újpest – Gyergyói HK (19), HK Budapest – Ferencváros-Telekom (21).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek