Verestóy újra indul, Antal visszavonult

82

Régi és új nevek az udvarhelyszéki jelöltek listáján

Lezárult a jelentkezési időszak, két szenátor- és két képviselőjelöltje van az Udvarhelyszéki RMDSZ-nek. A rangsorolásról szeptember 22-én döntenek.

A területi szövetséghez szeptember 9-ig nyújthatták be jelölési dossziéikat azok a személyek, akik a közelgő parlamenti választásokon szenátori és képviselői mandátumra pályáznak.
Az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezete közölte: a pénteki, déli 12 órás határidőig összesen négyen adták le a választáson való részvételhez szükséges iratcsomóikat.
Újra jelölteti magát, és újabb, sorban a hetedik szenátori mandátumért indul dr. Verestóy Attila, a széki szervezet elnöke. Amint azt korábban jelezte, Antal István képviselő visszavonult az aktív politizálástól. Fia, Antal István-Lóránt viszont átveszi a stafétát, és szenátornak jelölteti magát. A parlamenti képviselői tisztségre ketten, Birtalan József és Sebestyén Csaba-István jelentkeztek. Birtalan és Sebestyén számára nincs már tétje a jelöltségnek, mivel a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) azóta meghozott határozatának értemében Antal képviselői helyét Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke foglalja el.
A területi iroda arról tájékoztatott, hogy a jelöltek rangsorolásáról a Szövetségi Képviselők Tanácsa a 2016-os parlamenti választások előkészítésére vonatkozó határozata alapján és az Udvarhelyszéki RMDSZ elnökségi döntése értelmében, a szeptember 22-i bővített küldöttgyűlésen döntenek titkos szavazással.
A 445 fős küldöttgyűlés napirendi pontján a területi szervezet választott tisztségviselőinek tevékenységi beszámolója is szerepel – tájékoztatott a területi szervezet sajtóosztálya.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek