Vereséggel zártak

Brassóban ezúttal sem nyert a Sportklub

56

A két székelyföldi csapat, a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub, idegenbeli vereségeivel zárult a jégkorong Erste Liga alapszakasza. A gyergyói hokisoknak talán nem a tétnélküliség miatt, de a csíkiaknak nagyon fájó vereséget kellett elszenvedniük a Brassói Corona vendégeként. A Cenk alattiak újabb lépést tettek a román bajnokság alapszakaszának elsősége felé.

A csíkiak fájó vereséget szenvedtek a Corona vendégeként Fotó: László F. Csaba

Két mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Liga alapszakaszában, amely egyben a két utolsó találkozó is volt ebben a szakaszban. Mindkét székelyföldi csapat pályára lépett. A Gyergyói HK tét nélküli meccsen, viszont a Sportklub kőkemény rangadót vívott.

Simára sikerült
A Gyergyói Hoki Klub a Debreceni DEAC vendége volt egy teljesen tét nélküli meccsen. Sem a hajdúságiak, sem a piros-fehérek nem tudtak előrébb lépni a táblázaton. Ennek ellenére a hazaiak erősen kezdtek, és már az első percben betaláltak Gorjacsevszki ketrecébe, ami megadta az alaphangulatot. A hazaiak az első szünetig háromszor találtak be, hogy a következő két harmadban még egyet-egyet rátegyenek, magabiztossá téve sikerüket.

Lépéselőnyben a Brassó
Brassóban viszont rangadót rendeztek, ahol a Corona a Csíkszeredai Sportklubot fogadta. Az Erste Liga viszonylatában ugyan nem volt tétje, ám a román bajnokságban annál inkább. A mérkőzést megelőzően a Sportklub három meccsel többet letudva hatpontos előnyben volt a Coronával szemben. Ezért volt fontos a kék-fehérek számára, hogy legalább kiegyenlítsék a vesztett pontok tekintetében az állást. A román bajnokságban ugyanis az alapszakasz-győzelemnek nagy tétje van, hiszen az első helyezett végig élvezheti a pályaelőnyt a rájátszás során.
A nagyobb tétet a hazaiak viselték jobban az első felvonásban. A Sportklubot beszorították, és csak Onodin múlott, hogy húsz perc után egy góllal vezetett a hazai csapat. A második felvonás viszont sokkal kiegyenlítettebb lett. Előbb Rokaly Szilárd egyenlített, amelyre két gyors hazai gól volt a válasz, majd újból jött Rokaly Sz., és mínusz egyre hozta csapatát. Az utolsó felvonásban nem tudott újítani a Sportklub, így vereség lett a vége.

Eredmények

Hétfő: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (1–0, 2–2, 0–0) /Bíró G. (7.), Péter (25.), Lidhammar (28.), illetve Rokaly Sz. (24., 30.)/; Debreceni DEAC – Gyergyói HK 5–0 (3–0, 1–0, 1–0) /Izacky (1., 18.), Turcotte (20., 31.), Kulesov (57.)/.

A bajnokság alapszakaszának végeredménye: 1. Ferencváros-Telekom 93 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 88, 3. Brassói Corona 81, 4. Újpest 78, 5. Debreceni DEAC 77, 6. Fehérvári Titánok 56, 7. Gyergyói HK 53, 8. Dunaújvárosi Acélbikák 52, 9. Vienna Capitals II. 34, 10. Schiller-Vasas SC 25, 11. Hokiklub Budapest 23.
A középszakasz állása: felsőház: 1. Ferencváros 6 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 3, 3. Brassói Corona 2, 4. Újpest 1, 5. Debreceni DEAC 0; alsóház: 1. Fehérvári Titánok 6 pont, 2. Gyergyói HK 4, 3. Dunaújvárosi Acélbikák 3, 4. Vienna Capitals II. 2, 5. Schiller-Vasas SC 1, 6. Hokiklub Budapest 0.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek