Vereséggel zártak

Véget ért a középszakasz

22

Vereséget szenvedett a hazai kosárlabda-bajnokság középszakaszának utolsó fordulójában a VSK Csíkszereda. Lászlófy Botond tanítványai a Kék csoportot az ötödik helyen zárták, így csak a 17–21. helyért játszanak a folytatásban. A csíkiak egyébként a bajnoki kiírás menet közbeni változtatásának lettek áldozatai.

Vereséggel zárta a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszát, így a csapat a folytatásban csupán a 17–21. helyekért küzdhet majd. Hacsak újra nem változtat menet közben a kiíráson a hazai szakszövetség, amint volt már erre példa a 2018/2019-es idényben az alapszakaszt követően.
Pénteken délután Focșani-ban sokáig úgy tűnt, a VSK Csíkszereda győzni tud, ám az utolsó negyed közepétől a hazaiak fordítani tudtak. Az első játékrész elején felváltva vezettek a csapatok, öt perc után viszont a VSK Csíkszeredának sikerült hét pontra elhúznia, azonban a hazaiak háromra fel tudtak zárkózni. A második negyed elején a hazaiak kiegyenlítettek, de sokáig szoros maradt az állás, majd kétszer is elhúztak öt pontra, de a csíkiak mindig fel tudtak zárkózni, a nagyszünetre viszont a Focșani mehetett hárompontos előnnyel.
A pihenőt követően hamar fordítani tudtak a csíkiak, előnyüket ötre növelték, amiből csak egyet faragtak a harmadik negyed végére a hazaiak. Az utolsó negyed első két perce egyértelműen a vendégek jó játékáról szólt, így kilencre nőtt előnyük, amit öt perc alatt semlegesítettek a házigazdák, mi több, a vezetést is átvették, amit már nem is engedtek ki a kezükből a meccs végéig.
A VSK Csíkszereda edzője elmondta, a folytatásban három bukaresti – az Agronomia, a CN Aurel Vlaicu és a Rapid –, valamint a Kolozsvári Universitatea csapataival a 17–21. helyekért játszik a csapat. Hacsak időközben újra nem változik a kiírás, mint ahogyan arra már volt példa a 2018/2019-es idényben.
– A bajnoki kiírás szerint az alapszakaszban három csoportba sorolták a csapatokat, ennek lejártát követően a középszakaszban négy csoportot alakítottak ki a helyezések függvényében. A kiírás szerint az alapszakaszból csak a középszakaszban a Piros csoport – az A csoport első hat helyezettje – csapatai vitték volna tovább pontjaikat, a többi csoportban – Zöld, Kék, Sárga – pont nélkül kezdték volna meg a középszakaszt a gárdák. Ehelyett néhány klub kérésére a szakaszövetség módosított a kiíráson, így a Sárga csoport gárdáit kivéve minden csapat továbbvitte az alapszakaszban szerzett pontjait. Ez minket hátrányos helyzetbe hozott, hiszen ha pont nélkül kezdi mindenki a középszakaszt, akkor ma a harmadik helyen állnánk a Kék csoportban és továbbjutottunk volna a rájátszásba, a módosított és sajnos az érvényes szabályok szerint ötödikek lettünk, és így az utolsó öt hely egyikéért vívunk majd meccseket – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond.

Eredmények
Férfi kosárlabda-bajnokság, középszakasz. Kék csoport, utolsó – tizedik – forduló: VSK Focșani – VSK Csíkszereda 75:73 (11:14, 25:19, 15:22, 24:18). A csíki pontszerzők: Simeunovic 31 (5×3), Pierce 15 (1×3), Damian 11 (3×3), László Arnold 6 (1×3), Magusar 5 (1×3), Movileanu 5. Bukaresti Rapid – Târgu Jiu SE 85:73, VSK Marosvásárhely – VSK Máramarossziget 97:85.
A Kék csoport végeredménye: 1. Marosvásárhely 54 pont (26/2), 2. Máramarossziget 46 p. (18/10), 3. Focșani 45 p. (17/11), 4. Târgu Jiu 41 p. (13/15), 5. VSK Csíkszereda 40 p. (12/16), 6. Rapid 39 p. (11/17).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek