Vereséggel zárt a VSK Csíkszereda

Véget ért az alapszakasz első része

43

Kétpontos különbséggel kapott ki szombaton a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda-bajnokság C csoportjának utolsó fordulójában Focºani-tól. A csíkiak a csoport hetedik helyén zárták az alapszakasz első részét, a csapat számára a pontvadászat a kék csoportban folytatódik. Visszatért Simeunovic, ugyanakkor mától a csíkiaknál játszik Andrei Damian is.

Küzdős meccsen kapott ki a VSK Csíkszereda Focºani-ban

Nem volt tétje a VSK Csíkszereda csapata számára a hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának utolsó fordulóbeli mérkőzésének, hiszen az eredménytől függetlenül lehetett tudni, hogy Lászlófy Botond tanítványai a kék csoportban folytatják a pontvadászatot. Az alapszakasz első részét a csíkiak a C csoportban a hetedik helyen zárták.
Szombat este Focșani-ban zárta a VSK Csíkszereda az alapszakasz első részét, és ahogyan a csapat edzője mondta, győzni szerettek volna az utolsó fordulóban. A találkozó érdekesen indult, hiszen az első száz másodperc úgy telt el, hogy sem a házigazda Focșani, sem a vendég csíkiak nem találtak a gyűrűbe, végül a hazaiak törték meg a jeget, de újabb két perc kellett ahhoz, hogy előnyüket két pont fölé tornásszák. Nem tartott sokáig a hatpontos hazai vezetés, hiszen a hetedik percben már a csíkiak vezettek, igaz, a piros-fehérek sem tudtak elhúzni ellenfelüktől. A játékrész hajrájában összekapta magát Focșani és hat pontra elhúzott a VSK Csíkszeredától, majd a második játékrész elején kilencre növelték előnyüket. Lászlófy Botond csapata viszont a második negyed felétől elkezdte faragni hátrányát, a nagyszünetre pedig már csak hárommal vezettek a házigazdák.
A pihenőt követően azonnal kiegyenlített a VSK Csíkszereda, ám a hazaiak újra erőre kaptak és sikerült hat pontra növelni előnyüket, ami állandósulni látszott. A játékrész feléhez közeledve viszont a csíkiak elkezdték a felzárkózást és kiegyenlítettek, végül egy ponttal a vezetést is átvették. Az utolsó negyedben sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, egyik gárdának sem sikerült két-három pontnál nagyobb előnyt kiharcolnia. Az utolsó két percet még döntetlennel kezdték a csapatok, ám a hajrában a hazaiaknak jött ki jobban a lépés és végül kétpontos különbséggel a Focșani megnyerte a meccset.
– Nem játszottunk túl jól, ennek ellenére végig szoros volt a találkozó. Az első és az utolsó negyedet vesztettük el, a meccs hajrájában pedig már fáradt volt a csapat, ennek ellenére azt hiszem, emelt fővel távoztunk Focșani-ból. Öröm számomra, hogy immár Simeunovic megkapta a román tartózkodási vízumot, így lezárult a közel három hónapja kezdődött folyamat, amelynek valójában a csapat itta meg a levét december elejétől – nyilatkozta Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda edzője a szombati meccs után lapunkkal közölte, sikerült átigazolniuk a megszűnt Cuza Sport Brăila csapatától Andrei Damiant, aki irányítóként Magusart tehermentesítheti majd.

Eredmények
Férfi kosárlabda bajnokság, C értékcsoport, 18. – utolsó – forduló: CSM Focșani – VSK Csíkszereda 83:81 (21:15, 18:21, 24:28, 20:17). A csíki pontszerzők: Pierce 25 (1×3), Simeunovic 19 (2×3), Magusar 15 (1×3), Movileanu 9 (1×3), László Botond 8 (1×3), Olariu 5 (1×3).
További eredmények: VSK Ma­ros­vásárhely – Kolozsvári Uni­versitatea 137:90, Galaci Phoe­nix – ACS Târgu Jiu 81:71, VSK Máramarossziget – Bukaresti Aurel Vlaicu 87:66, Bukaresti Agronomia – Bukaresti Rapid 74:77
A rangsor: 1. Phoenix 35 pont (17/1), 2. Marosvásárhely 35 p. (17/1), 3. Máramarossziget 31 p. (13/5), 4. Târgu Jiu 29 p. (11/7), 5. Focșani 29 p. (11/7), 6. Rapid 26 p. (8/10), 7. VSK Csíkszereda 25 p. (7/11), 8. Agronomia 22 p. (4/14), 9. Universitatea 19 p. (1/17), 10. CN Aurel Vlaicu 19 p. (1/17).
A kék csoport összetétele: VSK Marosvásárhely, VSK Máramarossziget, ACS Târgu Jiu, Focșani, Bukaresti Rapid, VSK Csíkszereda.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek