Vereséggel kezdtek

34

Vereséggel kezdték a Hargita megyei csapatok a labdarúgó 3. Liga tavaszi idényét. Az FK Csíkszereda hazai pályán a Nagyváradi Luceafãrultól kapott ki, míg az FC Székelyudvarhely bár elutazott Alsógáldra, a csapat pályára sem lépett, hiszen a játékosoknak nem volt érvényes orvosi igazolásuk.

Gyenge játékkal, kevés kapu előtti akcióval, eredménytelenül játszott az FK Csíkszereda. Egy gól döntött Fotó: László Róbert
Gyenge játékkal, kevés kapu előtti akcióval, eredménytelenül játszott az FK Csíkszereda. Egy gól döntött Fotó: László Róbert

Az FK Csíkszereda a pályán, az FC Székelyudvarhely a zöld asztalnál vesztette el a labdarúgó 3. Liga tavaszi idényében az első meccset. A csíkiak a Nagyváradi Luceafărul ellen szenvedtek vereséget, míg az FC Szé­kelyudvarhely bár elutazott Al­só­gáldra, a csapat tagjainak orvosi vizsgálata nem volt érvényes, így a meccs meg sem kezdődött.

Gyenge teljesítmény
Habár a hazai szurkolótábor remek hangulatot teremtett a megyeszékhelyi stadionban, az FK Csíkszereda játéka messze elmaradt a vártnál. A Nagyváradi Luceafărul már a 8. percben megszerezhette volna a vezetést, ám a felső kapufa megmentette a hazaiakat, de két perc múlva már nem kegyelmeztek a vendégek: egy gyors támadás után egy beadást követően Roșu fejelte a labdát Husar hálója. A korai kapott góltól a hazai csapatnak nem sikerült felpörögnie, a hátralevő félórában mindössze néhány veszélytelenül értékesített pontrúgást sikerült kiharcolni.
A második félidő elején sokkal jobban és elszántabban játszott az FK Csíkszereda, az 50. percben egy szögletrúgás után Lőrincz fejelése után a labda pár centiméterrel ment el a vendégek kapuja mellett, majd az 56. percben Pădurariu remek ollózása kevéssel kerülte el a nagyváradi kaput. A 67. percben Ilyés két játékost is kicselezett, ám a helyzetet rosszul fejezte be, a kapu mellé lőtt. A 77. percben egy beívelt szabadrúgást Bajkó középre fejelt, de a hárítás ezúttal sem jelentett gondot a vendégek hálóőrének. A találkozó hajrájában Majzik megkapta második sárgalapját. Az utolsó helyzet is a csíkiaké volt, a hosszabbításban Bajkó lepasszolt labdáját Györgyi a hosszú sarokra rúgta, ám a játékszer nagyon kevéssel, de elment a kapu mellett.
Összességében több helyzete volt ugyan az FK Csíkszeredának, ám a pontatlan megoldások miatt egyet sem sikerült gólra váltani, míg a Luceafărul focisai négy helyzetből egyet kihasználtak, így megérdemelten nyerték meg a találkozót.
A találkozót követően a csíkiak edzője, Lengyel Roland azt mondta, többet várt játékosaitól, de szerinte az ellenfél sem nyújtott olyan teljesítményt, amivel megnehezíthette volna a dolgukat. „Nem volt szép mérkőzés, tipikus szezon eleji formát mutatott mindkét csapat. Sajnos a támadásainkban nem volt meg a kellő kreativitás és átütőerő, amivel ezt a mérkőzést megnyerhettük volna, vagy akár pontot szerezhettünk volna. A találkozó végén volt egy-két helyzetünk, a döntetlenre rászolgáltunk volna, de sajnos nem sikerült” – nyilatkozta a csíkiak vezetőedzője a csapat honlapján.

Nem is játszottak
Ugyan elutazott az FC Szé­kely­udvarhely Alsógáldra, ahol a 3. Liga 14. fordulójában szombaton a helyi Industria vendége lett volna a csapat, ám a találkozót egy amatőr hiba miatt nem játszották le. A játékvezetők a mérkőzés előtt vették észre, hogy az udvarhelyi csapat játékosainak leigazolásaiban három napja lejártak az orvosi láttamozások.
A hiba miatt a bírók nem engedték pályára lépni az udvarhelyi labdarúgókat, ezért Demény Norbert együttese zöld asztalnál 3–0 arányban elveszítette a mérkőzést.

Eredmények
3. Liga, 14. forduló: FK Csíkszereda – Nagyváradi Luceafărul 0–1 (0–1) /Roșu (10.)/; Alsógáldi Industria – FC Székelyudvarhely 3–0 (játék nélkül).
A következő fordulóban az FK Csíkszereda szabadnapos, mert a sereghajtó Almásbalázsházi Lu­cea­fărul visszalépett a bajnokságból. Az FC Székeyudvarhely a következő fordulóban – szombaton 15 órától – az FC Zilah csapatát fogadja majd.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek