Vereséggel felérő döntetlen

Küzdöttek a csíkiak, de a rutin még hiányzik Fotó: Pál Zoltán
76

Fordulatokban, gólokban és indulatokban gazdag mérkőzésen a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata csupán döntetlent ért el a közvetlen rivális Dunãrea Cãlãraşi ellen, így elszállni látszanak a rájátszásbeli remények. Az FK Székelyudvarhely kitömte a Sepsi Futsalt.

Küzdöttek a csíkiak, de a rutin még hiányzik Fotó: Pál Zoltán

Az év utolsó meccsén lépett pályára vasárnap este saját közönsége előtt a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó-bajnokság 14. játéknapján, amikor a közvetlen rivális Dunărea Călărași-t fogadta. A csíkiak számára a képlet nagyon egyszerű volt a meccs előtt: amennyiben nyernek, életben marad a felsőházi rájátszásba való jutás, minden más eredmény esetén minimálisra csökkennek az esélyek, bár a matematikai esély még megmarad.
Ennek ellenére nyílt sisakos harcot láthatott a publikum az első bő tíz percben. Rögtön az elején Szőcs László, illetve Pavel Paul Vladut volt eredményes a csíkiaktól, hogy erre Sotarca kapufával válaszoljon. Majd újabb két csíki lehetőség következett, amikor Pavel, illetve Sándor előtt adódott ziccer. Ezzel nem éltek, majd az ellenfél szépített. Rögtön a gólt követően Plugaru is a kapufát találta el, hogy erre az Imperial újfent két góllal válaszoljon. A csíkiak magabiztos vezetésük tudatában a védekezésre, illetve az ellentámadá-
sokra összpontosítottak. Majd egyre jobban aktiválta magát az ellenfél. Előbb Varlan, majd Jovanovics találta el a kapufát, akárcsak a hazai oldalról Birtalan. Négy másodperccel a félidő vége előtt viszont jött a Duna-partiak szépítő találata.
A második félidőre a Călărași letámadott, és a hazai csapat nem tudott építkezni, továbbá a védekezést sem sikerült feljebb tolni, ami azt jelentette, hogy rendre hét méter körül mozogtak a fiúk. És bár Szőcs Loránd egy kontra végén a kapufát találta el, a vendégek uralták a játékét. Sikerült is az egyenlítés. Sőt Tomescu vezetéshez is juttathatta volna az ellenfelet, de a kapufát találta el. Nem úgy Birtalan, aki a 30. percben egy szép akció végén hatalmas gólt szerzett és helyreállt a rend. Gondolhattuk volna, de lassan-lassan kezdtek egyre jobban elszabadulni az indulatok, amelynek Szőcs László látta meg leghamarabb a kárát, miután pirosat kapott. A kétperces hátrányt sikerült kivédekezni hatalmas munkával, de a hajrát a vendégek uralták és sikerült az egyenlítés.
A forduló másik meccsén az FK Székelyudvarhely esélyeshez méltóan alaposan kitömte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsalt.
Eredmények: Csíkszeredai Imperial Wet – Dunărea Călărași 5–5 (4–2) /a csíki gólszerzők: Szőcs László (3., 8.), Paul Pavel Vladut (5.), Balog Zsolt Zalán (9.), Birtalan (30.)/; Sepsi Futsal – FK Székelyudvarhely 5–18 (1–13) /az FK gólszerzői: Szőcs (1.), Hadnagy (2., 17.), Szécsi (3., 5., 16., 34.), Biró (4., 21.), Miklós (7.), Ciobotaru (10., öngól), Kedei (10., 12.), Gálfi (14.), Csala (20.), Máté (27., 38., 40.)/.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.