csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Vereséget szenvedtek a csíki kosarasok: A védekezés kiváló volt, a támadás viszont nem

Lufile (jobbról) védekezésben és támadásban is húzóembere volt a VSK Csíkszeredának

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda-bajnokság második fordulójában. A csíkiak a konstancai meccsen jól védekeztek, ám a támadások során a több rossz passz döntőnek bizonyult. Szombaton a galaciakat látja vendégül a VSK Csíkszereda, majd novembertől Sepsiszentgyörgyre költözik a csapat.

Zsinórban a második vereségét szenvedte el a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda országos bajnokság B csoportjában. A csíkiak a második fordulóban Konstancán vendégszerepeltek, s noha jól működött a csapat védelme, Lászlófy Botond tanítványai támadásban többet hibáztak, ugyanakkor a rossz átadások a meccs során végzetesnek bizonyultak.

Jól indult a mérkőzés csíki szempontból, hiszen a VSK a nyolcadik percig vezetett, az első negyed végén viszont fordítani tudtak a tengerpartiak és kétpontos előnnyel zárták a játékrészt. A második negyed harmadik percében újra egyenlő lett az állás, innentől sokáig a csíkiak egy-két ponttal vezettek, ám nem sikerült elhúzniuk ellenfelüktől. Akárcsak az első játékrészben, úgy a másodikban is a hajrát jobban megnyomták a hazaiak, így a nagyszünetre ők mehettek kétpontos előnnyel.

A pihenő után azonnal egyenlítettek a csíkiak, sőt át is vették a vezetést, ám a konstancaiak hamar fordítani tudtak és hat ponttal elhúztak, ám ezt is ledolgozták Lászlófy Botond tanítványai. Az ABC Athletic viszont megint jól hajrázott, így a harmadik negyedet hétpontos előnnyel zárták a hazaiak. Az utolsó játékrészben növelni tudta előnyét a tengerparti gárda, sokáig nyolc-kilenc pont volt a két csapat között a különbség, ám három perccel a vége előtt négyre zárkózott fel a csíki csapat. Viszont a hajrát megint jól kapták el a konstancaiak, így a meccset végül tízpontos előnnyel húzták be.

A csíki csapatban ezen a meccsen mutatkozott be Cristian Mocrițchi, a Temesvárról igazolt ifjúsági irányító Medgyesy Robertet hivatott pótolni. Medgyesy a tavalyi súlyos sérülésére az idei bajnokság első meccsén rásérült: a műtött térdében az izmok nem voltak jól megerősödve, de már edz. – Úgy néz ki, három hét egyéni edzés vár Medgyesyre, remélem, hogy azt követően már bevethető lesz, hiszen nehéz meccsek várnak ránk – mondta Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, egy jobb támadó játékkal verhető lehetett volna az ABC Athltic. – A hatvannyolcból tizennégy pontot szabaddobásból ért el a tengerparti gárda, ötvennégy pontot kapni mezőnyjáték során nem túl sok, ez azt is jelenti, hogy a védelmünk elég jól működött, de sajnos, rengeteg volt a támadóhibánk. Az eladott passzokból pedig huszonnyolc pontot szerzett az ellenfél, ha mi ennek felét bedobjuk, könnyedén nyerhettük volna a meccset – összegezte a szombat esti találkozót Lászlófy Botond.

Az év utolsó csíkszeredai kosárlabda-mérkőzésére készül a VSK, ugyanis november elején felújítási munkák miatt bezárják az Erőss Zsolt Arénát. – Szombaton 17 órától a VSK Galac csapatát fogadjuk, azt követően a hazai találkozóinkat Sepsiszentgyörgyön játsszuk majd. Remélem, hogy február elején hazaköltözhetünk – mondta Lászlófy Botond. Hozzátette, azért esett a választás a kovásznai megyeszékhelyre, mert ott a legjobbak a körülmények, és minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy fogadni tudják ellenfeleiket.

 

Eredmények

Országos bajnokság, B csoport, 2. forduló: Konstancai ABC Athletic – VSK Csíkszereda 68:58 (14:12, 12:12, 18:13, 24:21). A csíki pontszerzők: Lufile 15, Movileanu 10 (2×3), Magușar 9 (1×3), Lokodi 8 (2×3), Spanja 7, László Arnold 6 (2×3), Cergic 3 (1×3). VSK Focșani – VSK Târgu Jiu 75:59, VSK Medgyes – VSK Máramarossziget 98:73, CSO Voluntari – VSK Galac 94:85.

A rangsor: 1. Medgyes 4 pont (2/0), 2. Voluntari 4 p. (2/0), 3. Focșani 3 p. (1/1), Târgu Jiu 3 p. (1/1), 5. Galac 3 p. (1/1), 6. ABC Athletic 3 p. (1/1), 7. VSK Csíkszereda 2 p. (0/2), 8. Máramarossziget 2 p. (0/2).

A 3. forduló műsora: szombat: VSK Csíkszereda – Galac (17), Târgu Jiu – Konstanca, Mára­ma­rossziget – Focșani (17), Volun­tari – Medgyes (18.30).

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb