Vereségek az első tornán

86

Hazai közönség előtt kezdte meg a hazai U18-as országos kosárlabda-bajnokság középszakaszát a VSK Csíkszereda fiúcsapata. Vita András tanítványai csak az éllovas fővárosiakat tudták megszorongatni. A VSK U12-es lánycsapata egy sikerrel és egy vereséggel zárta a hétvégi Székely NB első tornáját.

Három vereséggel zárta a VSK Csíkszereda az első tornát Fotó: László F. Csaba

Elkezdődött a hazai U18-as fiú országos kosárlabda-bajnokság középszakasza, a VSK Csíkszereda szombaton és vasárnap az Erőss Zsolt Arénában fogadta fővárosi, ploiești-i és nagyszebeni ellenfeleit. Három vereséggel kezdték a csíkiak a középszakaszt.
Vita András csapata a selejtezőszakaszt 50%-os teljesítménnyel a második helyen zárta, a középszakaszban pedig a II. A csoportba sorolták be a VSK Csíkszeredát, ahol két csoportgyőztes és egy csoportharmadik ellen küzdenek a továbbjutásért. A klub megpályázta az első torna szervezését, amelynek az Erőss Zsolt Aréna adott otthont, szombaton két-két, vasárnap pedig egy-egy találkozót játszottak a résztvevők.
A VSK Csíkszereda szombat délelőtt a legerősebb ellenféllel szemben kezdett, a házigazdák remek találkozót játszottak a Bukaresti Aurel Vlaicu Kollégium gárdájával, végül mindössze négy pont döntött a fővárosiak javára. Délután a CSU Nagyszeben volt Vita András csapatának ellenfele, a VSK játékosai remekül helytálltak a 2. selejtezőcsoport győztese ellen, végül azonban fejet kellett hajtaniuk. Vasárnap délelőtt a Sevlar Ploiești – amely a 3. selejtezőcsoport harmadikjaként szintén 50%-os teljesítménnyel zárt – volt a csíkiak ellenfele, és pont attól a gárdától szenvedte a VSK a legnagyobb arányú vereséget, aki a papírforma szerint a leggyengébbnek számított. A csoport második tornáját december 9-én és 10-én rendezik, a helyszínt később közli a hazai szakszövetség.

Egy siker, egy kudarc
Öt csapat nevezett a lányok U12-es Székely NB sorozatba, az első tornának az elmúlt hétvégén Sepsiszentgyörgy adott otthont. Mivel páratlan csapatok alkotják a bajnokságot, minden tornán egy-egy csapat pihen, az első turnén a Vuk SK Gyergyószentmiklós kapott szabadnapot. Az első megmérettetésen az ISK Sepsiszentgyörgy a KSE Kézdivásárhellyel, a VSK Csíkszereda a Sepsiszengyörgyi Sepsi SIC-kel mérkőzött, majd a győztesek és a vesztesek egymás ellen játszottak. A VSK csíkszereda a tornát egy győzelemmel és egy vereséggel zárta.

Eredmények
U18-as fiú ob, középszakasz, II. A csoport, 1. torna: CSU Nagyszeben – Sevlar Ploiești 80:60, VSK Csíkszereda – Bukaresti Aurel Vlaicu Kollégium 57:61, Sevlar – Aurel Vlaicu Kollégium 55:81, VSK Csíkszereda – Nagyszeben 60:73, Nagyszeben – Aurel Vlaicu Kollégium 61:64, VSK Csíkszereda – Sevlar 54:80.
Székely NB, U12 lányok, 1. torna: KSE Kézdivásárhely – ISK Sepsiszentgyörgy 23:27, VSK Csíkszereda – Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 9:45, VSK Csíkszereda – KSE Kézdivásárhely 26:12, ISK Sepsiszentgyörgy – Sepsi SIC 15:75.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek