Vereség Temesváron, jöhet Torda

64

Utolsó alapszakasz-mérkőzésén sima vereséget szenvedett a Szé­kelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata Temesváron, ám ez nem befolyásolta a bajnoki tabella végeredményét. Most közel egy hónap szünet következik, amelyet követően a rájátszásban lesz érdekelt az SZKC. Az udvarhelyiek ellenfele a két nyert meccsig tartó negyeddöntőben a Tordai Potaissa lesz.

Letudták a kötelezőt a Poli ellen az udvarhelyiek. A Torda ellen viszont nehezebb lesz
Letudták a kötelezőt a Poli ellen az udvarhelyiek. A Torda ellen viszont nehezebb lesz

Már minden kérdés eldőlt a férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszát illetően az utolsó forduló előtt, amelyen az Székelyudvarhelyi KC úgy utazott a Temesvári Poli otthonába, hogy az eredménytől függetlenül a rangsor harmadik helyén marad. A házigazdáknak sem volt tétje a párharcnak, az ötödik pozícióból kezdik majd a playoffot. A mérkőzést azonban le kellett játszani, ezzel a pontvadászat zárult, egy hónap múlva pedig kezdődik az igazi csata, azaz a rájátszás. Akkor már az érmek és a nemzetközi kupán való indulás lesz a tét.
A találkozón a bánságiak többet tettek a győzelemért, az elejétől kezdve a végéig előnyben játszottak. Egy ideig sem volt kérdéses, hogy kié lesz a három pont.
A felsőházi rájátszásban, amely a negyeddöntőkkel folyta­tó­dik, a Székelyudvarhelyi KC el­lenfele az alapszakaszt hatodik helyen záró Tordai Potaissa lesz. A két nyert mérkőzésig tartó párharc első összecsapását április 24-én rendezik Tordán, majd a felek Székelyudvarhelyre költöznek. A tervek szerint az itthoni meccseket április 29-én, illetve ha kell május 4-én rendezik.

Eredmény
26. forduló: Temesvári Poli – Székelyudvarhelyi KC 28–21 (15–10) /az SZKC gólszerzői: Mihalcea 7, Tálas 6, Rusia, Kuz­manoszki 3-3, Markez, Majnov 1-1/.
A rájátszás műsora: április 24. (1. mérkőzés): Dunărea Călărași – Bukaresti Dinamo, Resicabányai Adrian Petrea HC – Bukaresti CSM, Tordai Potaissa – Székelyudvarhelyi KC, Temesvári Poli – Bukaresti Steaua; április 29. (2. mérkőzés): Steaua – Temesvár, SZKC – Torda, Bukaresti CSM – Resica, Călărași – Dinamo; május 4. (3. mérkőzés, ha kell): ): Steaua – Temesvár, SZKC – Torda, Bukaresti CSM – Resica, Călărași – Dinamo.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.