Vereség Szlovákiától

24

Az év mérkőzésének is nevezték Magyarországon a magyar–szlovák labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést, amelyet a vendégek nyertek meg. Pedig nem játszottak rosszul a magyarok, ám a támadások befejezése nem ment nekik, míg a szlovákok háromból két helyzetüket értékesítették. Igaz, az elsőhöz kellett egy enyhe partjelzői tévedés is.

Továbbra is őrzi veretlenségét a szlovák labdarúgó-válogatott Magyarországgal szemben – a piros-fehér-zöldek hétfőn este sem tudták legyőzni Szlovákiát. Pedig esélyük volt rá bőven. Magyarországon az év meccsének nevezték a hétfői találkozót, amely akár az E csoport második helyéről is dönthetett volna.
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtező sorozatban a szlovákok Nagyszombaton 2–0-ra nyertek, így a hétfő esti meccsen fűtötte a magyarokat a visszavágási vágy, akiket egy felvidéki magyar szurkolósereg is a helyszínen biztatott. A budapesti meccset jól kezdték a magyarok, sokáig a szlovákok a félpályát sem lépték át, azonban Lovrencsics korai, sérülés miatti kényszercseréje megtörte a Rossi-legénység lendületét, visszaszorultak előbb a középpályára, majd percekig labdához sem jutottak. Egy eléggé ártalmatlan támadásból a szlovákok megszerezték a vezetést, igaz, Hamsík beadásánál Bozeník lesen volt, a labdába is beleért, amelyet végül Mak juttatott a magyar kapuba. A szünet előtt volt még egy szlovák lehetőség, ám a 19 méterről Hamsík által elvégzett szabadrúgást követően a magyar kapu fölött szállt el a labda.
A második félidőt is határozottan kezdték a magyarok, egymás után háromszor is szabadrúgáshoz jutottak, a harmadikot Szoboszlai végezte el az 50. percben, a sorfal fölött átrúgott labda pedig a szlovák kapuban kötött ki. Az egyenlítő gól után a szlovákok is „felébredtek”, kétszer is csak sárga lapos figyelmeztetés árán tudták őket megállítani a magyarok, majd az 56. percben Lobotka remek indítását követően Bozeník vette be a magyar kaput. A 61. percben Szalai hagyott ki óriási ziccert, négy perccel később Mak került helyzetbe, majd Dzsudzsák előtt adódott lehetőség, de menteni tudott a szlovák kapus. Az utolsó húsz percben a szlovákok már védték az eredményt, sokat tördelték a játékot, ennek ellenére Dzsudzsáknak volt még pár jó kapura lövése, amelyeket a vendégek hálóőre hárított, majd Szalai és Sallai előtt is adódott lehetőség, ám a magyaroknak nem sikerült kihasználniuk helyzeteiket.
A 2–1-es szlovák siker, illetve a horvátok 1–1-es döntetlenje Azerbajdzsán ellen azt jelenti, hogy ötből négy csapatnak van esélye az első helyre az E csoportban. A horvátok 10 ponttal vezetik a csoportot, a szlovákoknak és a magyaroknak 9 pontjuk van, míg az egy meccsel kevesebbet játszó Wales 6 ponttal a negyedik, az azeriek pedig egy ponttal a sereghajtók az E csoportban.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek