Vereség, emelt fővel

Huszonhét percig élt a remény a bravúrra

79

Noha megpróbálták, nem sikerül a VSK Csíkszereda kosárlabdázóinak a lehetetlen, így ha nehezen is, de győzelemmel távozott az Erőss Zsolt Arénából a Galaci Phoenix. A hazai kosárlabda bajnokság C csoportjának 11. fordulójában huszonhét percig élt a csíki remény a bravúrra, ám a végén mégis érvényesült a papírforma a szombati mérkőzésen.

A jó játék ellenére vereséget szenvedett a VSK Csíkszereda Fotó: László F. Csaba / archív

Remekül játszott a VSK Csíkszereda, ám végül mégis érvényesült a papírforma, és győzelemmel távozott az Erőss Zsolt Arénából a Galaci Phoenix. A hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának 11. fordulóját követően viszont nem kell szégyenkeznie a csíki sportolóknak, hiszen a csoportgyőzelemre hajtó és jóval erősebb játékerőt képviselő Phoenix ellen sokáig vezetett a VSK, végül azonban a Duna-partiak ritmusváltása hozta meg a vendégek számára a sikert.
A Phoenix a hét elején rangadót játszott a VSK Marosvásárhellyel, a Duna-partiak pedig nehezen ugyan, de legyőzték az addig veretlen Maros-partiakat. A galaci gárda úgy érkezett Csíkszeredába, hogy szombaton egy könnyű meccs vár rájuk, ehelyett nagyon megdolgoztak a győzelemért, sőt sokáig közel álltak a VSK sportolói ahhoz, hogy a forduló és talán a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozzák.
A meccset a csíkiak kezdték pontszerzéssel, de azonnal jött a galaci fordítás egy triplának köszönhetően, ám a következő két és fél percig csak a VSK sportolói voltak eredményesek, így tíz fölé nőtt a hazaiak előnye, amely percekig kilenc és tizenkét pont között mozgott. A második negyed elején a vendégek felzárkóztak és két és fél perc alatt egyre csökkentették a hátrányukat, ám ekkor a csíkiak is magukra találtak és ismét tíz fölé növelték előnyüket. A játékrész második felében ugyan faragtak hátrányukból a vendégek, de így is hatpontos csíki vezetéssel mentek pihenni a csapatok.
A harmadik negyed elején állandósulni látszott a hat-nyolc pontos csíki előny, ám a vendégek ritmust váltottak és a 25. perctől elkezdték faragni hátrányukat, a 27. percben pedig 58-nál kiegyenlítettek és a vezetést is átvették, mi több, tíz zsinórban szerzett ponttal sikerült is elhúzniuk. A VSK-nak innentől már csak az üldözői szerep jutott, a vendégek végül tetemes előnnyel húzták be a meccset.
– Nagyon jól kezdtünk, míg ellenfelünk egy nehéz meccs után eléggé puhányan játszott, mi erre ráéreztünk és ki is használtuk a lehetőségeket, mi több, jól sikerültek a dobásaink is. A nagyszünet után aztán ritmusváltásra kényszerült a Phienix, az utolsó negyedben pedig valósággal felőröltek – mondta a mérkőzést követően Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, André Pierce érkezése egy újabb pluszt hozhat a csapatnak, ám nagyon hiányzott Simeunovic játéka, aki még mindig nem kapta meg a román vízumot.

Eredmények
Kosárlabda ob., C csoport, 11. forduló: VSK Csíkszereda – Galaci Phoenix 70:89 (28:17, 20:25, 14:26, 8:21). A csíki pontszerzők: Movileanu 18 (4×3), Magusar 16 (3×3), Pierce 15 (1×3), Olariu 13, László Arnold 5 (1×3), Lokodi 3 (1×3).
További eredmények: VSK Focșani – CN Aurel Vlaicu Bukarest 76:47, VSK Máramarossziget – VSK Marosvásárhely 80:107, SK Târgu Jiu – Bukaresti Rapid 70:67, Bukaresti Agronomia – Kolozsvári Universitatea 84:67.
Az állás: 1. Marosvásárhely 21 pont (10/1), 2. Phoenix Galaci 21 p. (10/1), 3. Máramarossziget 21 p. (9/3), 4. Focșani 18 p. (7/4), 5. Târgu Jiu 18 p. (7/4), 6. Rapid 17 p. (5/7), 7. Agronomia 16 p. (4/8), 8. VSK Csíkszereda 15 p. (4/7), 9. Aurel Vlaicu 12 p. (1/10), 10. Kolozsvári Universitatea 12 p. (0/12).
A 12. forduló műsora: holnap: Marosvásárhely – Agronomia; szerda: Rapid – VSK Csíkszereda, Aurel Vlaicu – Târgu Jiu, Phoenix – Máramarossziget; december 18.: Kolozsvár – Focșani.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek