2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Vereség Debrecenben

Egy hosszabbításos vereség, illetve egy rendes játékidős győzelem után a Csíkszeredai Sportklub a Debreceni DEAC otthonába látogatott a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján. A Jason Morgan – Hozó Levente edzőpáros által dirigált csapat sok hibát vétett, de a játékvezetők sem voltak a helyzet magaslatán.

Február óta most találkozott először a Debreceni DEAC és a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A tavalyi idény negyeddöntőjében a csíkiak 4–1 arányban kerekedtek felül a DEAC-on. A hazaiaknál Bertával és Molnár Dáviddal bővült a keret, míg az előző idény megosztott aranyérmese, a Csíkszereda ugyanazokkal a sorokkal kezdett, amelyekkel győzött a Vasas ellen. 

A vendégcsapat kezdett jobban, sokkal aktívabb volt, mint DEAC, ám egy eladott korongból a 7. percben Dalecky megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Innentől kezdve a csíki csapatot sorra sújtották a kiállításokkal,  és ennek az eredménye egy újabb hazai gól lett.

A második harmadban is jöttek a büntetések sorban, verekedés is volt a jégen, Filbrandt és Blackwater csapott össze. Ennek eredményeképpen érdekes módon nem Blackwater ült ki a padra, hanem Flinta. Ez is sokat elmond a játékvezetés színvonaláról. A játék négy a három ellen folytatódott a 29. percben, és ezt gyorsan kihasználta a hazai gárda, Dalecky volt ismét eredményes közelről. A Sportklub a 34. percben tudott szépíteni Becze révén, de sokáig nem örülhettek, Izacky góllal fejezte be szólóját, újra hárommal vezettek a debreceniek. Sőt, az utolsó felvonás elején jött az újabb találat, Novotny sem akart lemaradni honfi- és sortársai mellől, és növelte a vezetést. A vendégek ekkor sem adták fel, próbáltak felzárkózni, de Hetényi jól védett. Az 56. percben aztán Fodor, majd egy perccel később Tousignant góljával kettőre csökkentette a különbséget a Csíkszereda, amely rögtön időt is kért. Jason Morgan lehívta kapusát három és fél perccel a vége előtt, de a DEAC korongot szerzett, és Novotny újabb gólja lezárta a meccset. A mérkőzést követően Hozó Levente másodedző érthető módon nem volt elégedett a látottakkal: „Nem lehetünk elégedettek. Az első harmadban rengeteg kiállítást kaptunk, ami megfogta a csapatot, és a védekező harmadunkban is elemi hibákat követtünk el” – fogalmazott.

A DEAC szűk egy héten belül két erdélyi csapatot is biztosan győzött le, ezzel pedig az élre állt. Most kisebb pihenő jön, David Musialék legközelebb 16-án játszanak majd az FTC ellen. A Csíkszeredának szombaton jön a következő erőpróba, Újpestre utazik a gárda.

Erste Liga, eredmény

Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub 6–3 (2–0, 2–1, 2–2)

Gólszerzők: Dalecky (7., 30.), Mazzag (19.), Izacky (36.), Novotny (41., 57.), illetve Becze (34.), Fodor (56.), Tousignant (57.).

A hétvégi műsor

Péntek: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK (19), Ferencváros-Telekom – Brassói Corona (19.30).

Szombat: Újpest – Csíkszeredai Sportklub (15.15).

Vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona (18), MAC HKB Újbuda – Gyergyói HK (19).


Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb