Vereség az utolsó percben

107

Négy játékost utaztatott a keddi szünnapon a román jégkorong-válogatott a Divízió I B csoportos világbajnokságra, miután a négy honosított ukránnak nem adott játékjogot a nemzetközi szövetség. Tegnap délután hiába játszott jól Pénzes Julius csapata, az észtek az utolsó percben bevették Polc kapuját és megnyerték a meccset. Nehéz helyzetbe kerültek a románok, miután nagy meglepésre Horvátország legyőzte az ukránokat.

Miután megvonták a román jégkorong-válogatott négy honosított ho­ki­sának játékjogát, a keddi szünnapon a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) négy újabb hokist utaztatott Kaunasba a Divízió I B csoportos vébére. Mint megírtuk, Pavlo Boriszenko, Jevgenyij Je­mel­janenko, Vitalij Kiricsenko és Denisz Zabludovszkij játékjogát az ukrán válogatott csapatvezetője torpedózta meg a Nemzetközi Jégkorong Szövetségnél, amely végül megvonta a négy honosított ukrán játékjogát, így Románia az ukránok és a házigazda litvánok ellen nélkülük lépett jégre. Kedden két hátvéd, Ferencz-Csibi Róbert (Progym) és Berdilă Cătălin (Steaua), valamint két csatár, Vasile Andrei (Corona) és Timaru Robert (Steaua) csatlakozott a kerethez.
Kaunasban a harmadik játéknap újabb meglepetést hozott: miután az észtek legyőzték Ukrajnát, a kék-sárgák tegnap a kiesés elkerüléséért harcoló horvátoktól is kikaptak. A tegnapi nap második mérkőzésén a román válogatott is közel állt a meglepetéshez, végül 53. másodperccel a mérkőzés vége előtt egy óriási védelmi hibát kihasználva Észtország végül legyőzte a Pénzes Julius által irányított gárdát. Pedig – ahogyan az ukránok elleni meccsen is – ellenfelénél jobban, de sajnos nem pontosabban játszott a román válogatott.
A tegnapi vereség, illetve a horvátok győzelme miatt nehéz helyzetbe került a román válogatott, hiszen holnap a feljutásért küzdő Japán ellen lépnek jégre, és a papírforma szerint az ázsiaiak a meccs esélyesei. Szombaton pedig Horvátország lesz a Pénzes-legénység ellenfele, a mérkőzést pedig legalább ötgólos különbséggel kellene nyerje a román válogatott, ám ehhez az is kell, hogy sem az ukrán, sem a horvát csapat ne szerezzen több pontot a vébén.
Eredmények: Divízió I B csoport: Ukrajna – Horvátország 2–4, Románia – Észtország 0–1.
Bíznak a csodában
A budapesti Divízió I A csoportos vébén is érdekesen alakulnak a dolgok, ugyanis nincs már veretlen csapat, és tegnap kora estig – a magyar–szlovén meccs előtt – három csapat is hat pontot gyűjtött. Az első nap a britek, az olaszok és a magyarok győztek, hétfőn a magyar–olasz meccset a házigazdák 3–2-re húzták be, kedden a kazahok elpáholták a briteket, tegnap viszont kikaptak az olaszoktól, a szigetországiak pedig legyőzték a lengyeleket. Így a magyar–szlovén meccs előtt – amely lapzártánk után ért véget – a kazah–olasz–brit triónak 6-6 pontja volt.
Eredmények: Divízió I A csoport: Nagy-Britannia – Szlovénia 3–1, Magyarország – Kazahsztán 0–3, Lengyelország – Olaszország 1–3, Szlovénia – Lengyelország 2–4, Olaszország – Magyarország 2–3, Kazahsztán – Nagy-Britannia 6–1, Olaszország – Kazahsztán 3–0, Nagy-Britannia – Lengyelország 5–3.
Ma este 20 órától a lengyel–magyar meccset játsszák, holnap a Kazahsztán – Szlovénia és az Olaszország – Nagy-Britannia, szombaton pedig a kazah–lengyel, a szlovén–olasz és a magyar–brit meccsekre kerül sor.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.