Vereség az utolsó percben

Nem sikerült a bravúr

47

Remek mérkőzést követően az utolsó percben szenvedett vereséget a VSK Csíkszereda kosárlabdacsapata a Konstancai ABC Athletictől, így a csíkiak a 15. helyért játszanak majd a hétvégén, illetve a jövő hét elején. A tengerpartiak az első meccsen aratott ötpontos győzelem után Csíkszeredában három ponttal voltak jobbak a VSK-nál.

Rengeteget harcoltak a csíkiak a kosár alatt, de elmaradt a győzelem Fotó: László F. Csaba

Iramos és izgalmas mérkőzésen az utolsó pillanatokban szenvedett vereséget a VSK Csíkszereda tegnap délután az ABC Athletic Konstanca ellen, így a tengerpartiak kettős győzelemmel nyerték a 13–16. helyért kiírt párharcot.
Az első negyedben sokáig szoros volt az állás és felváltva vezettek a csapatok, a játékrész hajrájában viszont hét pontra elhúzott az ABC Athletic. A második negyedben kettő és hét pont között ingott a vendégek előnye, a nagyszünetre a csíkiak kettőre faragták hátrányukat.

A pihenő után is maradt a szoros küzdelem vendégvezetéssel, de hatnál nagyobb előnyt nem tudtak kiharcolni a tengerpartiak, a harmadik negyed végén csak négy pont volt a két csapat között a különbség a konstancaiak javára. Az utolsó játékrészt jól kezdte a csíki csapat és másfél perc alatt kiegyenlített, majd fokozatosan kezdte előnyét építeni, három és fél perccel a vége előtt már kilenc ponttal vezetett Lászlófy Botond csapata. A vendégek azonban zsinórban három triplát szereztek, így az utolsó perc elején kiegyenlítették az állást, a csíkiak duplájára azonban egy újabb hárompontos kosárral válaszoltak, s noha lett volna esély a hazai győzelemre, a VSK az utolsó támadást elrontotta, a vendégek pedig az utolsó másodpercben még szereztek egy kosarat, így hárompontos különbséggel megnyerték a tegnap esti meccset és a párharcot is.
Eredmény: VSK Csíkszereda – ABC Athletic Konstanca 88:91 (20:27, 25:19, 17:20, 26:25). A csíki pontszerzők: Pierce 24, Damian 18 (4×3), Simeunovic 17 (1×3), Magusar 15 (1×3), László Botond 4 (1×3), László Arnold 3 (1×3), Olariu 3, Movileanu 2, Lokodi 2. A párharcot kettős győzelemmel az ABC Athletic nyerte.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek