Vereség az éllovastól

38

Harmincegy pontos vereséget szenvedett a VSK Csíkszereda csapata tegnap este Marosvásárhelyen a hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának hatodik fordulójában. A csíkiaknál a tegnapi találkozón mutatkozott be Adrian Movileanu.

Marosvásárhelyen kapott ki a VSK Csíkszereda Fotó: László F. Csaba / Archív

Vereséget szenvedett tegnap este Marosvásárhelyen a VSK Csíkszereda csapata a hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának hatodik fordulójában. A tegnapi meccsen mutatkozott be a csíki csapatban a hét elején igazolt Adrian Movileanu. Az éllovas marosvásárhelyiek három triplával nyitottak, amire ugyan a csíkiaknak sikerült válaszolni, de az első negyed közepén már tizenkét pontos volt a Maros-partiak előnye. Az első játékrész végére a hazaiak harmincig jutottak, a csíkiak tizenhét pontot szereztek. A második negyed szorosabbra sikerült, hiszen az éllovas mindössze öt pontot tudott rátenni előnyére, viszont a nagyszünet után megint nőtt a különbség a Maros-partiak javára. Az utolsó játékrészben a vásárhelyiek a biztos előny tudatában is magabiztosan játszottak, és végül harmincegy pontos előnnyel nyerték a meccset.
– Nagyon erős kerete van Marosvásárhelynek, öt játékosuk is két méter fölötti, míg ennyire magas játékosunk nekünk csak egy van. Ez főleg a lepattanóknál vált előnyükre – nyilatkozta a tegnapi meccs után Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda edzője hozzátette, Movileanu kedden este edzett először együtt a csapattal, tegnap pedig már játszott is, ő még a beilleszkedési fázisban van, de reméli, hogy a szombati, Máramarossziget elleni hazai találkozón már több ponttal járul hozzá a csíkiak játékához.
A C csoport 6. fordulójának eredményei: VSK Marosvásárhely – VSK Csíkszereda 110:79 (30:17, 24:19, 33:21, 23:22). A csíki pontszerzők: Ostojic 26, Simeunovic 26 (4×3), Movileanu 9 (2 x 3), Magusar 8, László Botond 5 (1 x 3), Olariu 4, Bujac 1.
A forduló további eredményei: Máramarossziget – Târgu Jiu 92:80, Kolozsvári Universitatea – Bukaresti Rapid 51:71, Phoenix Galac – Bukaresti Aurel Vlaicu 99:49, Bukaresti Agronomia – Focsani 60:73.
A csoport állása: 1. Marosvásárhely 12 pont (6/0), 2. Phoenix 11 p. (5/1), 3. Máramarossziget 10 p. (4/2), 4. Târgu Jiu 10 p. (4/2), 5. Focșani 10 p. (4/2), 6. Rapid 9 p. (3/3), 7. VSK Csíkszereda 8 p. (2/4), 8. Agronomia 8 p. (2/4), 9. Aurel Vlaicu 6 p. (0/6), 10. Kolozsvár 6 p. (0/6).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek