Vereség a Pandurii otthonában

26

Nem tudta kihasználni a Bukaresti CSM botlását a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokság hetedik fordulójában, és elszenvedte első vereségét. A több sebből vérző SZKC a mumusnak számító Pandurii Tg. Jiu otthonában kapitulált. A vereség ellenére továbbra is első helyen állnak a Bukaresti CSM-vel egyetemben. A következő fordulót október 4-én rendezik, amikor az SZKC Resicabányát fogadja.

Egy félidőn át bírta a tempót a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokság hetedik fordulójában a Pandurii Tg. Jiu otthonában. A Pandurii a tavalyi Románia-kupa-elődöntőt követően most a bajnokság keretében viccelte meg a Vlad Caba által vezényelt udvarhelyi csapatot. Igaz, a tréner három alapvető játékosára nem számíthatott: a szombati idegenbeli találkozóra nélkülöznie kellett az eltiltását töltő Goran Kuzmanoszkit, a sérült Lazo Majnovot, illetve személyes problémák miatt Vladimer Rusiát. Így lehetett tudni előre, hogy nem lesz egy sétagalopp a meccs. Nem is lett.
A fiúk a hiányzók ellenére jól indították az összecsapást, és a 11. percben 5–1-re vezettek. Az ellenlábas aztán fokozatosan elkezdte hátránya ledolgozását, a 18. minutumban lett egyenlő (7–7), aztán átvették a kezdeményezést, a pihenőre 12–10-es hazai vezetéssel mehettek a felek. A második játékrészben is sokat kellett improvizálnia Vlad Cabának, ráadásul hozza kell tenni, hogy a találkozón Mihalcea Andrei is lábsérülést szenvedett, így keveset játszott. Volt, amikor három beállóval támadtak, vagy mezőnyjátékosra cserélték kapusukat. Mitar Markez elemében volt, tízszer zörgette meg a hazaiak hálóját, de csodát nem tudott véghezvinni. A végére négygólos vereséget szenvedtek, amely az idény első vereségét jelenti. Szomorúságra nincs ok, még mindig ott maradtak a táblázat élén 18 ponttal. Viszont amennyiben megvan a meccs, akkor egyedüli százszázalékos csapat lett volna az SZKC a bajnokságban, miután a Bukaresti CSM kétgólos vereséget szenvedett a Dunărea Călăraşi vendégeként.
Eredmény: Pandurii Tg. Jiu – Székelyudvarhelyi KC 26–22 (12–10) /az SZKC gólszerzői: Markez 10, Sipos 5, Ojleszki, Onyejekwe 2-2, Szász, Tálas, Kónya 1-1/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek