Velencei szerzők műveit hallhattuk

Barokk hangversenysorozat

464

A csíksomlyói-csobotfalvi plé­bá­niatemplomban tartott tegnapi koncerttel véget ért a Con­certo Spiralis együttes háromnapos barokk hangverseny­sorozata. A Csík vármegye templomaiban tartott koncertek repertoárja idén 17. századi észak-velencei szerzők műveire épült.

Koncert a Szent Péter és Pál-templomban. Szimfóniák és canzonék Fotó: László F. Csaba

Ezúttal a madéfalvi Szent Anna-kápolnában – kivételesen tehát nem műemlék templomban –, a csíkdelnei Szent János-templomban, valamint a csíksomlyói-csobotfalvi, Szent Péternek és Pálnak szentelt plébániatemplomban lépett fel az idén hatéves régizene-együttes. Hunyadi Koppány hegedűművésztől megtudtuk: a templomi koncerteket 2015-ben kezdték el, egy évvel később folytatták, tavaly azonban támogatás hiányában elmaradt. Idén ismét sikerült biztosítani az anyagi feltételeket, így harmadszor jöhetett létre a hangversenysorozat.
– 17. századi észak-velencei zeneszerzők műveit játsszuk, valamint olyan művészekét, akiket ez a zene inspirált. Szimfóniákkal és canzonékkal készültünk – közölte lapunkkal Hunyadi Koppány. A Concerto Spiralis együttes három tagja (Hunyadi Koppány, Lázár Zsombor és Gábor Előd) erdélyi, a többi tag (Orgován Csenge, Lachegyi Anna, Tóth-Vajna Zsombor és Benkő Mihály) magyarországi művész. A próbákhoz négy-öt nap állt rendelkezésükre.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek