Véleményezhető az új pályázati útmutató

Gyümölcstermesztés, gyümölcsöstelepítés

157

Közvitára bocsátotta a gyümölcstermesztési ágazat fejlesztését célzó 4.1a intézkedés módosított pályázati útmutatóját a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR). A dokumentumban foglaltakkal kapcsolatos észrevételeket, megjegyzéseket november 15-ig fogadja az ügynökség a consultare@afir.info e-mail-címen.

Frissen telepített almafák. Akár több százezer euróval is támogatják Fotó: Domján Levente

Újdonság, hogy az intézkedés keretében támogatással telepíthető gyümölcskultúrák köre a faeperrel, valamint a gozsival bővült – mondta el a közvitára bocsátott pályázati útmutató kapcsán Adrian Chesnoiu, az AFIR vezérigazgatója.
Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 4.1a intézkedés keretében kifejezetten gyümölcstermesztéssel – új gyümölcsösök és faiskolák létrehozásával, már meglévők frissítésével, újratelepítésével – és a termelés gépesítésével kapcsolatos beruházásokra lehet pályázni. A projektenként lehívható vissza nem térítendő támogatás felső határa legtöbb 1 millió 50 ezer euró lehet, ugyanakkor a támogatási hányad a pályázat értékének 50 százaléka, de fiatal gazdák, szövetkezeti termelők vagy ökogazdálkodók esetében akár 90 százaléka is lehet.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek