2021, március 2, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Vélemények a Csaba királyfi magyarországi bemutatója után

[dropcap]„Ú[/dropcap]gy érzem az áhított szé­kelyföldi autonó­miá­hoz nem egy kö­vet, hanem egy vagonnyi téglát szál­lí­tottatok. Nagyon szeretnénk a be­tét­dalokat, áriákat megtanulni, és majd énekelni, úgy ahogyan az István, a király slágereit is. Várjuk majd a jel­zést. Abban reménykedem, hogy szé­kely­föld nagy városaiban a városna­pokon lehetőség lesz majd élőben látni. Gratulálunk!!! Reméljük: folyt. köv.”
Baráti szeretettel:
Antal Imre előadóművész, Erdőszentgyörgy

„Frenetikus élmény volt!!! Gratulálok és minden elismerésem, akik bármilyen formában közreműködtek!!! Az egész országnak meg kell ismernie ezt a fantasztikus operát!!!!”
Kenyeresné Vass Éva

„Üdvözletem! Nagyon szép volt az előadás. A szüleimnek, ismerőseimnek is tetszett, katartikus élmény volt. További sikereket és minden jót!”
Papp Tücsök Norbert rádióriporter

„Fantasztikus volt az előadás! Kár lett volna kihagyni!”
Kiss Eszter festőművész

„Kedves Ilián! Személyesen nem ismerjük egymást, de késztetve éreztem magam hogy az ismerőse legyek! Ott voltam a ladányi ősbemutatón. Felemelő volt. Megtöltötte a lelkem! Köszönöm!”
Lakatos Edit

„Szívből gratulálunk a Csaba királyfihoz. Felemelő élmény volt. Végigénekeltük az egészet. Köszönjük Nektek!!!”
Csinószki Mária karnagy, énektanár

„Köszönjük a tegnapi csodálatos estét! Meghatóan szép az opera!! Remélem sokan meg fogják ismerni, úgyhogy még sok-sok előadást kívánok!”

Pánti Róza könyvtárvezető

„Szenzációs volt az előadás. Indul a magyarországi sorozat! Hol lesz a következő előadás? Debreceni vagy pesti stadionban 20-30 ezer néző előtt! Gratulálunk!!!!!!!!!!”
Szabó István görög katolikus pap

„Sajnálom, hogy nem jött össze, nagyon remélem, hogy valahol közelebb sikerül a közeljövőben megnézni a darabot. Ezen a napon kezelésen voltunk férjemmel. Gratulálok a nagy sikerhez, mint ahogy olvastam róla.”
Dániel Erzsébet, Felvidék, a CSEMADOK alelnöke

„Mi Pécsről köszönjük, felejthetetlen élményben volt részünk!”
S. Zsuzsa

„Jó hogy a végén a magyar himnuszt is elénekeltük a székely himnusz után. Nagyon hatásos szemnyitogató ez a rockopera. Hiánypótló. Átfogja a történelmünket Attila királytól Árpádig. Az István, a király című rockopera félremagyarázta a valóságot, de megolvasztotta a jeget, és zeneileg nagyon magasra tette a lécet. Aki az István zenéje után mer magyar történelmi rockoperához zenét szerezni, az felkötheti a gatyát! De egy biztos… G. Nagy Ilián beírta a nevét a magyar történelmi rockoperák nagykönyvébe. Az énekesek kiváló munkát végeztek, ékes szép beszéddel, érthető szép énekléssel adták elő a művet. Az autentikus részek nagyon-nagyon szépek! A zenei jellemrajzok találók. A mozgások, táncok, lovasok elvarázsolják a nézőt. A világosítók fantasztikus templomot és fényeffekteket emeltek a szabad égboltra. A jelmezekre rakott utolsó öltésig minden a helyén volt. Felkavaró élmények történelmi igazságok kavarognak az emberben. Végül Árpád átvette a kardot… Jöhet Pozsony… Árpád élete egy újabb fejezet kezdete lesz, ennek az operának a folytatását sejteti. Mégis mennyire lassan változik a világ. A barbár jelenetnél egyből eszembe jutott a sok száz évvel későbbi madéfalvi veszedelem is. S lám, ma is úgy próbálják egymás ellen uszítani a magyar földön élőket, mint régen, Aladár idején. A nézőtér tele volt. Legalább annyian álltak és ültek a fűben végig, mint ahánynak szék jutott. Közösségépítő hatása van ennek munkának. Remélem, egyben hagyományt is elindít, mert nagyon nagy szükség van most a nemes hagyományokra. Csenki Imre városában értő fülekre talált ez az alkotás. Csodás, felemelő élmény volt! Köszönöm!”
Lövei Éva

Kapcsolódó cikkek:

Előny a Sportklubnál

Aranygóllal dőlt el a jégkorong Erste Liga székelyföldi negyeddöntőjének első párharca a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A vezetést a Gyergyói HK szerezte meg a...

Videó – Hargita magazin 2021. március 2.

A mai műsorból megtudhatják, hogyan zajlott a szakmák hete Hargita megyében, mi is az a biogazdálkodás, de megtekinthetik Sánta Csaba bronz kisplasztikáit a Megyeháza...

2,3 millió adag oltóanyag érkezett az országba

Március 1-jéig 2,3 millió dózis koronavírus elleni oltást kapott Románia – jelentette be kedden a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője. Dr. Valeriu...

Legfrissebb