Végzősöknek segítenek a szakmaválasztásban

Pályabörze nyolcadszorra

74

Ismét pályabörzét szervez a Gyergyói-medence Pszicho­pe­da­gógiai Munkaközössége. Holnap és holnapután közel nyolcvan szakember beszél majd szakmája szépségeiről és nehézségeiről az érdeklődő diákoknak.

Gyakran hangzik el, a Mi leszel, ha nagy leszel? kérdés, a válaszadás azonban meglehetősen nehéz tizenéves korban. A Gyergyói-medence Pszi­cho­pedagógiai Munkaközössége segíteni szeretne ebben a végzős diákoknak, éppen ezért szervezik meg kétévente – és immár összességében nyolcadik alkalommal – a pályabörzét. A rendezvénynek idén is a Fogarasy Mihály Általános iskola ad helyet. Várják a gyergyó­szentmiklósi és környékbeli hetedik, nyolcadik, tizenegyedik és tizenkettedik osztályos diákokat, hogy első kézből szerezzenek minél több információt az egyes szakmákról. A hiteles és pontos tájékoztatás érdekében harminc szakmakategórián belül közel nyolcvan szakember tart előadást, akik a szakma bemutatása és a foglalkozás jellemzői mellett ismertetik azokat a követelményeket is, amelyek az adott pályára való alkalmasságot jelenthetik.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Gyergyói-medence iskoláinak pszichológusai, nevelési tanácsadói, gyógypedagógusai vesznek részt.
Jánosi-Rekeczki Katalin nevelési tanácsadó elmondta, azt tapasztalták az elmúlt években, hogy igen hasznos a pályabörze azon diákok számára, akik pályaválasztás előtt állnak. Megjegyezte, olyan is van, aki idén szakemberként lesz jelen a rendezvényen, de valamikor diákként is ott volt és életében meghatározó volt az élmény, amit ott kapott.
– Azt szeretnénk, hogy a fiatalok találkozzanak olyan szakemberekkel, akik elmondják, milyen tevékenységeket foglal magában az adott szakma, mi a szépsége és a nehézsége, és akiknek kérdéseket is feltehetnek – fogalmazott a szervező.
Szerdán és csütörtökön 15 órától várják a diákokat. Az előadások, beszélgetések párhuzamosan több teremben zajlanak majd.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek