Végzős hallgatókat támogatnak

Ösztöndíjprogram

100

Ösztöndíjjal támogatja a gyergyó­szent­miklósi önkormányzat azokat a végzős hallgatókat, akik államvizsga- és mesteri záróvizsgamunkájukat, illetve doktori disszertációjukat Gyergyószentmiklóssal kapcsolatos témában készítik. A cél az, hogy a felsőoktatásban tanulók szülővárosukra fordítsák figyelmüket.

A gyergyószentmiklósi tanács idén is elfogadta a Hallgatói Ösztöndíj-programot, amely által végzős hallgatókat támogat a város. Azok a hallgatók kapcsolódhatnak be a programba, akik vizsgamunkájukat, doktori disszertációjukat szülővárosukkal kapcsolatos témában írják, legyen az a tudományok bármely területéről.
„A programmal arra ösztönözzük a felsőoktatásban tanulókat, hogy figyelmüket városunkra és a közösségünkre fordítsák” – írja közleményben a városháza. Pályázni három kategóriában lehet: egyetemi alapképzésen készített végzős szakdolgozattal, mesterképzésen készített végzős szakdolgozattal, illetve doktori disszertációval. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a pályázó gyergyószentmiklósi állandó lakcímmel rendelkezzen, a végzős munka előkészítési szakaszban legyen a folyó tanítási évben (2017–2018). A pályázó a világ bármely részén tanulhat, az viszont elvárás, hogy az egyetem az adott országban hivatalosan elismert legyen. A jelentkezési korhatár 35 év.
A pályázati csomagnak nem a kész dolgozatot, hanem egy 4000 karakter terjedelmű kivonatot kell tartalmaznia, majd a dolgozatok elkészítése, megvédése után a képviselő-testület előtt is be kell mutassák a nyertesek.
Az ösztöndíjak odaítélése különböző pontozási szempontok alapján történik, mint például elért tanulmányi eredmények, kutatási eredmények publikálása, konferenciákon való részvétel, a kutatás eredményének alkalmazhatósága pedig nagyobb pontszámot ér. A pontozóbizottságot a képviselő-testület tagjai, illetve felsőoktatási intézmények képviselői fogják alkotni, többek között dr. Lázár Ede egyetemi docens, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának dékánja, illetve dr. Magyari-Sáska Zsolt egyetemi adjunktus, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Karának oktatója.
A pályázatot 14 500 lejes kerettel hirdették meg, öt államvizsga-dolgozatát készítő hallgató, egyenként 1200 lejes ösztöndíjat kaphat, három mesteris dolgozatát készítő, egyenként 1500 lej támogatást, két doktori disszertációját készítő pedig egyenként 2000 lej ösztöndíjban részesülhet. A pályázati csomag benyújtásának határideje június 21.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek