2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Végleges eredmények

A tanfelügyelőséghez száznegyvenkilenc óvást nyújtottak be a nyolcadikos kisérettségi részleges eredményeit követően a Hargita megyében vizsgázó tanulók. Az újrajavított dolgozatok közül 46-nak emelkedett az eredeti osztályzata, voltak azonban olyanok is, akik nem jártak jól az óvással, mert az eredeti jegyüknél kisebb minősítést kaptak – nyilatkozta lapunknak a végleges eredmények nyilvánosságra hozását követően Hodgyai László tanfelügyelő.

Kifüggesztették a végleges eredményeket
Kifüggesztették a végleges eredményeket

[dropcap]H[/dropcap]odgyai László tájékoztatása szerint a legtöbb óvást románból nyújtották be az érintettek, ebből a tantárgyból 76-an kértek újrajavítást és 38 esetben emelkedett az eredeti osztályzat értéke, 4 dolgozatnál viszont alacsonyabb minősítést állapítottak meg a javítótanárok.
– Az óvásokat követően 0,05 századdal nőtt a megyei kisérettségi ötös feletti átlaga, a korábban közölt 73,50 százalék helyett a tanulók 73,55 százalékának lett ötös vagy ennél magasabb minősítése – tájékoztatott a tanfelügyelő.
Matematikából 46 dolgozatnak kérték a nyolcadikos tanulók az újrajavítását, ebből négy dolgozatnak emelkedett a végleges értéke, magyar nyelv és irodalomból pedig 27 óvást nyújtottak be a tanfelügyelőséghez, itt szintén négy esetben nagyobb, egy esetben viszont kisebb jegyet állapított meg a bizottság az újrajavítást követően.
Amint azt már korábban közöltük, az idei kisérettségi vizsga eredményei közül a legtöbb ötös feletti jegyet magyarból érték el a tanulók, ebből a tantárgyból 93,43 százalék az átmenési arány, matematikából az országos felmérésen a résztvevőknek a 68,73 százaléka írta meg az átmenő jegyet, míg román nyelv és irodalomból a fiatalok 58,75 százaléka szerzett ötöst vagy ennél magasabb minősítést.
A középiskolába való felvételi idén is számítógépes elosztás szerint történik, amely során 75 százalékban a képességvizsga jegyét és 25 százalékban az általános iskolai átlagot veszik figyelembe. A helyek számítógépes elosztása három időpontban történik: július 14., július 23. és szeptember 3–4. között.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb