Véget értek a diáknapok

105

A Sapientia – EMTE Csíkszerdai Karának és a Hallgatói Önkormányzatnak (HÖK) közös szervezésében múlt héten zajlottak a diáknapok. Öt csapat vállalta a feladatot és a megmérettetést különböző fizikai és szellemi kihívások által.

Hétfőn tartották a záró­ren­dezvényt a Sapi­enti­a Nagyaulájában, ahol Mi­hály Gergő HÖK-elnök kihirdette az idei év nyertes csapatait. A legtöbb pontszámot, az Aladeen Madafaka gyűjtötte. Nyereményük 1-1 ajándékcsomag az összes csapattag számára, illetve egy teljes bérlet a népszerű Double Rise Fesztiválra, amelyet a Székelykő hatalmas sziklabérce alatt elterülő Torockón szerveznek június 27–30. között.
Már harmadik éve, hogy a Vikingek csapat második helyezést ér el. Azzal nyugtázták ezt, hogy majd jövőre övék lesz az első hely és a vándorkupa, amelyet egy évig birtokolhat a győztes csapat, majd adja tovább a következő év nyerteseinek. Ők belépőt nyertek a Szent István Egyetem (SZIE) által szervezett nyárindító fesztiválra, a SZIE Regattára. A SZIE immár hetedik alkalommal szervezi meg nagyszabású sárkányhajó regattáját a szarvasi Holt-Körösön. A kétpályás, kb. 200 méter hosszú versenypályán szállnak vízre a versenyzők. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és rendkívül látványos vízi sport évről évre egyre több egyetemistát, amatőr versenyzőt vonz, akik lapátosként vagy dobosként kívánják kipróbálni magukat.
A dobogó harmadik helyére a Mekkelinni #nemkihányni csapat került. Ők is fesztiválbelépővel gazdagodtak, mégpedig a Besenyőn megszervezésre kerülő Rakpart fesztiválon tombolhatják ki a sok vizsga miatti izgalmakat.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek