Véget ért a Teljes Szívvel Forte

23

AFőegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) szervezésében megtartott képzés, novemberi záró hétvégéje után, beszámolunk a tevékenységünkről. Az erdélyi Főegyházmegyében szolgáló plébániai zenecsoportok vezetőit vagy leendő vezetőit megszólító képzésen példamutató szakemberek gondozták a résztvevőket: zenész, tanár, tréner, pszichológus, akik igyekeztek minél több oldalról fejleszteni a fiatalokat. A képzés megfogalmazott célja, hogy zenecsoportjaink Istenhez méltó, minőségi zenével szolgáljanak templomainkban.
A hosszú folyamat során a résztvevők csoportvezetésről, önismeretről, célokról, célkitűzésekről, problémamegoldásról, illetve zeneelméletről, liturgiáról, hangszerelésről és dalírásról tanultak. A képzés egésze alatt nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a lelki tartalmakra, a személyes és közösségi istenkapcsolat kialakítására, gondozására. Kiemelt figyelmet szenteltek ezenkívül a szolgálatról, a helytelen motivációkról, szereplési vágyról való beszélgetéseknek. A résztvevők rádöbbentek, hogy közömbösen, vagy fél szívvel nem lehet hitelesen szolgálni Istennek.
12 zenecsoport képviseltette magát a programon, összesen 24 fiatal, elsősorban Székelyföld különböző településeiről. A hiánypótló rendezvény befejeztével a képzett fiatalokon a sor, hogy otthon a közösségükben tovább adják az itt tanultakat.

Szabó István, a képzés felelőse

A rendezvény megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.