Véget ért a nyári szesszió

Érettségi vizsga

88

Az idei érettségi utolsó vizsgáját tartották tegnap szerte az országban. A diákoknak ezúttal a szakuknak megfelelő választható tantárgyból szerzett tudásukról kellett számot adniuk. Az első eredményeket jövő szerdán, július 4-én teszik közzé.

Országos szinten 31 diákot zártak ki a vizsgáról szabálytalanságok miatt az utolsó megmérettetésen. Hargita megyében a hétfői két kizárást leszámítva nem volt ilyen eset. A választható tantárgyból 2065-en iratkoztak be, de végül 126-an nem jelentek meg – tudtuk meg Miklós Csaba szakképzésért és informatikaoktatásért felelős tanfelügyelőtől.
Az utolsó vizsganapon a diákok közgazdaságtanból, logikából, pszichológiából, szociológiá­ból, anatómiából és fiziológiából, növényi és állati biológiából, szerves vagy szervetlen kémiából, műszaki vagy elméleti fizikából, földrajzból, illetve informatikából vizsgáztak.
Az első eredményeket jövő szerdán, július 4-én teszik közzé, majd a végleges, óvások utáni osztályzatot július 9-én, hétfőn függesztik ki. Csak az mondhatja el magáról, hogy sikerült az érettségije, akinek a vizsgaátlaga magasabb, mint 6-os, ugyanakkor minden tantárgyból meg kell szereznie legalább az 5-ös osztályzatot.
A sikertelenül érettségizők július 10. és 13. között jelentkezhetnek az őszi pótvizsgára, amelynek írásbeli részét augusztus 20. és 23. között bonyolítják le. A szóbeli vizsgák augusztus 24–31-én zajlanak. A pótérettségi eredményeit szeptember 1-jén teszik közzé, és aznap 12-től 16 óráig lehet az óvásokat benyújtani. A pótérettségi végleges eredményeit szeptember 6-án ismertetik.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.