Véget ért a labdarúgó 3. Liga

Az FK a második, az SZFC a tizenegyedik helyen zárt

131

Véget ért a hazai labdarúgó 3. Liga 2017/2018-as idénye, az FK Csíkszereda a második, a Székely­ud­var­helyi FC a tizenegyedik helyen zárt. Az I. csoportból a Bákói Aerostar jutott fel a másodosztályba, míg a CSM Paşcani ősztől kiesett a 3. Ligából. Az FK idegenbeli sikerrel, az SZFC döntetlennel zárta a pontvadászatot.

Hazai pályán ötöt, idegenben nyolcat rúgtak a csíkiak a CSM Paşcani-nak

Véget ért a hazai labdarúgó 3. Liga 2017/2018-as idénye, az I. csoportban két Hargita megyei csapat szerepelt, ősztől pedig legalább ennyien lesznek a harmadik vonalban. Ez bővülhet, ha a megyei bajnok Székelykeresztúri Egyesülésnek sikerül az osztályozót megnyernie, ugyanakkor sikerül a klubnak az anyagi támogatást is megszerezni a harmadosztályú szerepléshez.
Az I. csoportban három csapat küzdött a feljutásért, végül a trió közül a Bákói Aerostar volt a sikeresebb: 68 ponttal nyerte a csoportot a 66 pontos FK Csíkszereda és a 60 pontos Galaci Suporter Club Oțelul előtt. A Székelyudvarhelyi FC gyenge őszi idény után tavasszal sokkal jobb játékot mutatva biztosította be őszre is a harmadosztályú szereplést. A pontvadászat utolsó fordulójában az FK Csíkszereda Pașcani-ban lépett pályára, Bálint László György csapata gólzáporos győzelmet aratott a kieső Iași megyei gárda ellen. A Székelyudvarhelyi FC a listavezetőt fogadta, a bákóiak ugyan megszerezték a vezetést egyórányi játék után, ám a hazaiaknak sikerült az egyenlítés, így a két csapat döntetlennel zárta a meccset.

Eredmények
3. Liga, 30. (utolsó) forduló: Székelyudvarhelyi FC – Bákói Aerostar 1–1 (0–0) /Csifó (79.), illetve Vraciu (61.)/; CSM Pașcani – FK Csíkszereda 1–8 (0–5) /Mihai Macovei (55.), illetve Magyari Szilárd (3., 74.), Györgyi Arthur (20., 33.), Bajkó Barna (31.), Eder Gonzáles (35.), Antal Barna (85., 87.)/; Sănătatea Darabani – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–1, Bucovina Rădăuți – Sporting Liești 1–1, Galaci Suporter Club Oțelul – Szászhermányi FC 1–1, Galaci Metalosport – Kézdivásárhelyi KSE 0–3 (játék nélkül), Avântul Valea Mărului – CSM Roman 0–3 (játék nélkül). A CSM Focșani szabadnapos volt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek