Véget ért a harmadik Pufi tábor

46

A Botorka Művelődési Egyesület évek óta kezdeményezője és lebonyolítója olyan táboroknak, amelyekkel nemcsak a balánbányai magyar iskola, hanem más Hargita megyei települések diákjainak is táborozási lehetőséget biztosít. Az Egyeskő Alkotótábor letelte után, augusztus végén, a Botorka Művelődési Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg a La Perla egyesülettel karöltve a Pufi és barátai színjátszótábort.


Az idén 27 gyerek a 2. osztályostól a 11. osztályosig, három csoportban vett részt, a színészek, pedagógusok és beszédtechnika-tanár által vezetett műhelyfoglalkozásokon. Ezeknek elsősorban az volt a céljuk, hogy a gyerekek megismerjék önmagukat, bontogassák kreativitásukat és felismerjék tehetségüket a különböző koncentrációs, improvizációs, pan­tomim feladatokban, így kerülve közelebb a színjátszás fogalmához is. Ez a tábor nem akar mindenkiből színészt nevelni, sokkal inkább azt akarja megerősíteni a gyerekekben, hogy együtt játszani jó, hogy együtt alkotni valami olyat, amiben mindenki benne van tehetségéhez mérten, az jó dolog. Azt nevezném a tábor erősségének, hogy a gyerekek közelebb kerülnek önmagukhoz, megtanulják értékelni a saját és társaik talentumait és megtanulják leküzdeni a félelmeiket.
A táborban jelenlévőként, bátran merem állítani, hogy a fentiek, nem csak jól hangzó mondatok, amikkel reklámozni lehet a tábort, mert tényleg látni a fejlődést azokon a diákokon, akik visszatérő résztvevői a tábornak. Öröm volt látni a tábort záró előadásokon, hogy a sok tehetséges újonc között, hogyan kamatoztatják a régiek az előző években tanultakat, vagy az év közbeni színjátszókörön gyakorolt dolgokat, miként értek be az ismételt technikák.

Szabó Rita, Botoka Művelődési Egyesület, Balánbánya

A rendezvényt támogatta Hargita Megyei Tanácsa, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.
Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek