Védelmi hibák okozta vereség

Szépített a Galac

29

Nem sikerült győzelmet aratnia a Csíkszeredai Imperial Wet csapatának a román teremlabdarúgó bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a Galaci United otthonában, így elmaradt a bajnokavatás. A hazaiak rendre kihasználták a csíki védelem hibáit.

Nem ment a játék a csíki csapatnak Galacon Fotó: Sorin Pana

Úgy lépett pályára tegnap este a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a román bajnokság fináléjának harmadik meccsén, hogy amennyiben nyerni tud a Galaci United otthonában, akkor megszerzi a bajnoki címet. Igaz, tudni lehetett, hogy lesz egy-két szava a hazai csapatnak is, amely ráadásul az idei szezonban saját közönsége előtt még nem szenvedett vereséget.
Az első két csíkszeredai találkozóból ki lehetett indulni, hogy ádáz küzdelem lesz a pályán, és ebben senki nem csalódott.
Kiegyenlített küzdelmet hozott az első húsz perc, hol az egyik, hol a másik csapat kerekedett fölül, ám az igazán nagy helyzetek várattak magukra, vagy ha el is jutottak befejezésig, akkor vagy a galaci Wellington, vagy a csíki Lopez állta a sarat. A félidő vége mindkét csapatot 5-5 szabálytalansággal találta. A népes közönség pedig még egy csíki gólt is láthatott 14 másodperccel a félidő vége előtt. Fl. Matei ugratta ki remek ütemben Covaci-ot, aki elpöckölte a játékszert Wellington mellett.
A második félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, és hamar jött is az egyenlítés. Cires első próbálkozását Lopez szögletre mentette, majd a következő lövésnél már tehetetlen volt, miután a védelem elaludt. Igyekezett az Imperial is. Előbb Cr. Matei fordulatból lőtt kicsivel mellé, majd egy szemet gyönyörködtető akció végén, amikor Rakics–Alvaro–Ovszianyikov–Alvaro volt a labda útja, utóbbi talált be újból, vezetéshez juttatva a csíki csapatot. Hamar növelni lehetett volna az előnyt, ám a csíkiak nem tudták kihasználni az előttük adódó ziccert.
Az elkövetkező percek a hazaiakról szóltak. Sorban alakították ki a helyzeteiket, amelyek többségéhez a vendégjátékosok is kellettek. Előbb Crăciun, majd kétszer Araujo került helyzetbe, hogy a 31. percben Mimi Stoica büntessen.
Hátravolt még a félidő fele, de a gól nagyon felhozta a galaci csapatot, és a 32. percben Crăciun már a vezetést is megszerezte. Ekkor Cosmin Gherman, a vendégek trénere időt kért. Igyekezett rendet tenni a fejekben és a vészkapus-taktikához nyúlt. Ebből viszont hamar gólt szereztek a hazaiak az edző-játékos Fl. Ignat révén. A folytatásban sem volt vesztenivalója a csíkiaknak és maradtak a vészkapus-taktikánál, ám a galaciak remekül védekeztek. Kevés lövés jutott el Wellingtonig és azokat is rendre hárította. A jeget fél perccel a vége előtt törte meg Cr. Matei. Mínusz egy volt közte és kevés idő már. A kapkodásnak pedig ezúttal is Ignat örvendhetett, aki másodjára is az üres kapuba passzolt.
A galaciak megérdemelten húzták be a harmadik meccset és tartották életben reményeiket. Folytatás ma este 18.45-tól.

Teremlabdarúgó döntő, 3. mérkőzés

Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 5–3 (0–1)
Gólszerzők: Cires (23.), Mimi Stoica (31.), Crăciun (32.), Fl. Ignat (34., 40.), illetve Covaci (20.), Alvaro (26.), Cr. Matei (40.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Imperial javára.

A további műsor

4. mérkőzés, ma (18.45): Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet.
5. mérkőzés, május 26. (ha kell): Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek