Védelmet, biztonságot nyújt

Domokos Pál Péter Hagyományőrző Egyesület

399

A hagyományőrzés számos területét igyekeznek átfogni a gyergyóalfalvi Domokos Pál Péter Hagyományőrző Egyesületnél: néptánc, népdal, népzene, sőt citerázás is van a repertoárban, a község hírnevét pedig nemcsak itthon, hanem külföldön is öregbítik. Az egyesület vezetője, Hunyadi Irén rámutatott: kitűnő évet zártak, ami egyaránt köszönhető az egyesület tagjainak és támogatóinak.

Bécsben is megmutatták ügyességüket. Értékőrzés Fotó: Kertész László

Ebben az évben is számos itthoni, illetve külföldi meg­hívásnak tettek eleget az egyesület tagjai, így többek között a Lenvirágok néptánccsoport Bécsben mutatta meg ügyességét, de a magyarországi Türjén, valamint Felvidéken is bizonyítottak a szervezet különböző csoportjai. A huszon­három tagot számláló Nagy Imre Népzenekar is csatlakozott az egyesülethez, így a hagyományőrzést teljes egységet formálva igyekeznek megszerettetni, amely Hunyadi Irén elmondása szerint nem lehetetlen küldetés.
– Az egyesületünk tagjai rendszeresen jártak a próbákra, ugyanakkor a támogatóink pozitív hozzáállása is nagyon sokat számított. Tizenkilenc évesek lettünk, és azt hiszem, kimondhatom, hogy van jövője a tevékenységünknek, hisz egyre többen érdeklődnek iránta – fejtette ki az egyesület vezetője. Hozzátette, az oktatókat – név szerint Vargyas Hajnalkát, Iszlai Katalint, Mayer Juliannát, Karda Lászlót, Nagy Imrét, Dobai Árpádot, Gál Margitot, Gál Sándort, valamint Korpos Zsuzsannát – is nagy köszönet illeti, hiszen munkájuk nélkül nem zajlana Alfaluban ilyesfajta értékőrző tevékenység.
– Az a célunk, hogy minél több gyermek és felnőtt megismerje, megszeresse a népi kultúránkat, büszkén hordva a népviseletet – hangsúlyozta Hunyadi Irén, megjegyezve: a hagyományok ismerete egyfajta biztonságot, védelmet nyújt, amire nagy szükségünk van.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek