Vébére készülnek a válogatottak

459

A felnőtt és az U18-as romániai jégkorong válogatottak is világbajnoki szereplés előtt állnak. Az ifjúságiak szombaton Kijevben kezdik meg a szereplésüket, míg a felnőttek tíz nap múlva lépnek jégre Kaunasban, mindkét válogatott a Divízió I B csoportban érdekelt.

Mindössze hét hokist hívtak be a bajnok Sportklubtól a felnőttkeretbe Fotó: Daniel M. Milata

Két korosztályban is világbajnokságra készülnek a hazai jégkorong-válogatottak, a felnőttek tíz nap múlva Litvániában, az U18-asok pedig szombaton Kijevben kezdik meg szereplésüket, mindkét csapat a Divízió I B csoportban érdekelt. Az ifjúságiak huszonnyolcan, a felnőttek harmincnégyen készülnek a megmérettetésre, mindkét válogatottnál viszont keretszűkítés lesz, a csapatok húsz mezőnyjátékossal és két kapussal szerepelhetnek. Ennek ellenére mindkét esetben lehet nagyobb a vébére utazó keret.
Az U18-as válogatottat Chiriță Cornel irányítja majd a kispadról Gál Sándor és Kovács László segítségével. A csapatnak húsz Hargita megyei játékos a tagja, közülük tizenhatan az ISK Csíkszereda és egy-egy hokis érkezik a Gyergyószentmiklóstól, valamint a Győri ETO HC-tól, a Debreceni HK-tól és a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától.
A csapat szombaton Magyarország, vasárnap Japán, kedden Olaszország, 18-án Ausztria, 20-án pedig Ukrajna ellen játszik, cél a csoportban maradás, igaz, az erőviszonyokat tekintve nem biztos, hogy a romániai válogatott elkerülheti a kiesést. Az U18-as Divízió I B csoportos világbajnokságnak Kijev ad otthont.

Légiósokkal erősödtek
Huszonnyolc mezőnyjátékossal és hat kapussal kezdte meg a felkészülést a romániai felnőttválogatott a világbajnokságra, a csapatot Alexe Nelu és Trandafir Marius irányítja majd a kispadról. A csapatnak tagjai lesznek a tavaly áprilisban honosított külföldi hokisok is, így Vitalij Kiricsenko, Zabludovszkij Denisz, Jemeljanenko Jevgeny, Polc Patrik és Boriszenko Pavlo is magára öltheti a román válogatott mezét, amennyiben a szűk keretnek is tagjai lesznek. A bajnok Csíkszeredai Sportklubtól mindössze heten kaptak behívót a csapatba, mindeközben az ezüstérmes Brassói Coronától tizenhat hokis készül a vébére, míg a bronzérmes Steauától négyen tagjai a bő keretnek. Meglepetésre az utolsó helyezett Sportul Studențesc-től is hárman a válogatottal készülhetnek. A felnőtt Divízió I B csoportos világbajnokságnak Kaunas ad otthont április 22. és 28. között, a romániai válogatott sorban Ukrajnával, Litvániával, Észtországgal, Japánnal és Horvátországgal játszik, akárcsak az ifjúságiaknál, a nagyoknál is a csoportban maradás a cél.

 

A romániai keretek

U18
Kapusok: Demeter Arnold (ISK Csíkszereda), Ambrus Levente (Debrecen HC).
Hátvédek: Benedek Gergő, Karda Előd, Mag Dávid Örs, Nagy-Galaczi Géza, Salamon Ervin, Silló Huba (ISK Csíkszereda), Vizoli Csaba (ISK Gyergyószentmiklós), Caramfil Raul (Galaci Dunărea), Crețu Ștefan (Bukaresti Steaua), Gajdó Tamás, Morar Liviu, (Brassói Corona).
Csatárok: Antal László, Boldizsár Cristian Alexandru, Casaneanu Eduard, Dósa Csaba, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, László Hunor, Részegh Zsolt, Szabó Zsolt (ISK Csíkszereda), Gheorghe Remus, Petrică Dragoș (Dunărea), Filip Andrei (Steaua), Mazilu Horia (HC Okanagan Europe), Sándor-Székely Ottó (Győri ETO HC), Vízi Ádám (Ifj. Ocskay Gábor JA Székesfehérvár).
Szakmai stáb: vezetőedző: Chiriță Cornel; másodedzők: Gál Sándor és Kovács László; csapatmenedzser: Hălăucă Alexandru; szertáros: Ion Martin; fizioterapeuta: Iordache Gabriel; csapatorvos: Faris Emanuel.

Felnőttek
Kapusok: Onodi Ottó, Ruczuj Gellért (Csíkszeredai Sportklub), Polc Patrik, Tőke Zoltán (Brassói Corona), Catrinoi Cornea Adrian (Bukaresti Steaua), Gheorghe Florin (Bukaresti Sportul Studentesc).
Hátvédek: Flinta Botond, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Salló Alpár (Sportklub), Biró Ottó, Bors Huba, Nagy István, Jemeljanenko Jevgeny (Corona), Creangă Florin (Steaua), Stadler Jürgen (Sportul).
Csatárok: Farkas Tamás, Fodor Csanád, (Sportklub), Boriszenko Pavlo, Kiricsenko Vitalij (Progym), Biró Gergő, Biró Mátyás, Gliga Roberto, Mihály Ede, Molnár Zsombor, Péter Zsolt, Tranca Daniel, Vasile Andrei, Zabludovszkij Denisz (Corona), Timaru Robert, Constantin Mircea (Steaua), Jugurica Iani (Sportul Studențesc), Péter Balázs (Fehervári Titánok), Részegh Tamás (Chomutov U20).
Szakmai stáb: vezetőedzők: Alexe Nelu és Trandafir Marius; csapatmenedzser: Cernica Emilian; csapatvezetők: Hălăucă Alexandru és Iordache Gabriel; szertáros: Ungureanu Ștefan; fizioterapeuta: Nistor Constantin; csapatorvos: Mățău Emilian.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe április 11-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek