Vébére hangolnak

41

Felkészülési mérkőzésekkel hangoltak a közeledő franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságra a különböző válogatottak, így a magyar és a román nemzeti alakulat is. Utóbbi nem lesz érdekelt, a magyarországi válogatott viszont igen. Az ifik a világbajnoki részvételért küzdöttek. A magyaroknak összejött, a Csóg Vencellel felálló románoknak viszont nem.

Utolsó simításokat végzik a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságra készülő válogatottak, így magyar alakulat is. A Javier Sabaté által felkészített magyar csapat Dániá­ban vett részt a Bygma-kupán, ahol sorrendben a házigazdákkal, Izlanddal, majd Egyiptommal küzdöttek meg. Az első összecsapáson szoros eredmény született, amelyen végül a dánok nyertek 24–21-re. A további két mérkőzést Nagy Lászlóék viszont behúzták. Izlandot 30–27-re, míg Egyiptomot 32–26 arányban győzték le. Mind a négy csapat világbajnoki résztvevő lesz.
A románok Svájcba kaptak megívást, ahol a Xavi Pascual által felkészített román csapat Brazíliával, Svájccal, illetve Szlovákiával küzdött meg. A keretben ott volt az SZKC játékosa Andrei Mihalcea is. Nyitásként 25–24-es vereséget szenvedtek vébé-résztvevő Braziloktól, majd másnap Svájc ellen kapituláltak 25–19 arányban. A Yellow Cup utolsó meccsén végül Szlovákiát 30–26-ra gyűrték le.
A franciaországi világbajnokság pénteken kezdődik, ahol a magyarok a C csoportba kaptak besorolást Németországgal, Horvátországgal, Fehéroroszországgal, Chilével és Szaúd-Arábiával egyetemben. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

Román bukta, magyar siker
Az U21-es válogatottak számára világbajnoki selejtező mérkőzéseket rendeztek a hétvégén. A magyarok Ausztriába utaztak, ahol a házigazdák mellett Montenegróval és Csehországgal küzdöttek meg az egyetlen világbajnoki kvalifikációt érő helyért. A nyitómeccsen a magyarok 28–27-re nyertek Ausztria ellen, majd zöld asztalnál 10–0-ra Montenegró elleni, akiket kizártak a tornáról. A döntő meccset Csehország ellen vívták a magyarok, és végül 29–25-re nyertek kijutva a világbajnokságra.
A románok hazai környezetben rendezték a tornát, Pitești-en. A keretben ott volt az SZKC-ban pallérozódó Csóg Vencel is. A világbajnoki részvétel viszont elmaradt. Nyitásként 26–15-re kikaptak Dániától, majd 32–25-re Svédországtól. Az utolsó meccsen viszont Bulgáriát 33–22 arányban múlták felül. Csóg Dániának három, Svédországnak négy, míg Bulgáriának hét gólt dobott és a válogatott egyik legeredményesebb játékosa volt.

Ifiket tesztelnek
A svájci torna után a romániai válogatott még egy hetet edzőtáborozik Izvorani-ban, ahová már meghívást kapott még egy udvarhelyi játékos Chike Onyejekwe személyében.
Január 13-tól a szövetségi kapitány az ifiket veszi górcső alá, összehívta a legjobbakat mind az U16-os, mind pedig az U18-as korcsoportban. A Székelyudvarhelyi ISK-KC-tól egy csapatra való megy Izvorani-ba, a nagyoknál Buzogány Barna, Mihály Zsolt, Fekete Dániel, Botas Alexandru, Jére Róbert szerepel, a kisebbik korosztályt pedig Gáspár Lehel és Kiss Sándor képviseli. A kézilabdázók mellett a kapitány tíz edzőt is meginvitált a táborba, ott lesz az udvarhelyiek trénere, Sipos Lóránt is.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek