szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Vasútállomásokat ellenőriztek

Négyórás általános ellenőrzéseket tartott a Hargita megyei rendőrség kedden Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen. Összesen huszonhárom rendőr és három csendőr vett részt az akcióban, bő kézzel osztogatták a bírságokat, noha Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő szerint a lefülelt szabálysértések, törvénytelenségek száma nem számít kirívónak.

Intézkedő rendőrök a csíkszeredai vasútállomás környékén. Közbiztonság Fotó: László F. Csaba

Gheorghe Filip lapunknak elmondta: a vasútállomásokon összesen tizennégy személyt igazoltattak, köztük két hajléktalant. Hét bírságot róttak ki 2605 lej értékben. A közlekedésrendészet munkatársai a vasútállomások környéki forgalmat is ellenőrizték, tizenegy személygépkocsit állítottak meg és kilenc bírságot róttak ki szabálytalan megállás és tiltott helyen való parkolás miatt. Az általuk kiszabott bírságok összege 5945 lej. Két ízben pedig a közrend megzavarásáért szabtak ki összesen 1000 lej értékű bírságot. A bírságok okai között szerepelt még a szabálytalan áthaladás a vasúti síneken. Gheorghe Filip kérdésünkre elmondta: viszonylag elfogadható mértékűnek számít az ellenőrzések során tapasztalt szabálysértések, törvényi kihágások száma.
– Szerencsére nem voltak konkrét bűncselekmények, és ez jó hír, mert azt jelenti, hogy nem súlyos, a helyzet Hargita megyében – válaszolta a Hargita Népe kérdésére Gheorghe Filip.
Hozzáfűzte: a jövőben is lehet számítani ehhez hasonló akciókra, amelynek nyilvánvaló célja a közbiztonság növelése.

Kiss Előd-Gergely

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb