Vasárnap nyit a kocsipiac

25

Nagyon népszerű az udvarhelyiek körében a vasárnapi ún. „kocsipiac” vagy ócskapiac. Mint a városháza szóvivője, Zörgő Noémi lapunkkal közölte: július 5-én, vasárnap újra kinyit a piac.

Az elmúlt időszakban folyamatosan érkeztek a városházára a kérések a nyitással kapcsolatban.

– A járványügyi helyzet miatt toltuk el a nyitást ennyire. Fontos szempont volt a döntésünkben az, hogy sok ember számára jövedelemforrást jelent a piacon való árulás, így mindent számbavéve határoztuk el, hogy július 5-én, vasárnap újra kinyit a piac – közölte a szóvivő.

Több százan is felkeresik általában a létesítményt, mostantól a helyi rendőrség segít majd a szabályok betartatásában, illetve minden árus és vásárló saját felelőssége, hogy saját maga, illetve a közösség egészsége érdekében fefelősen viselkedjen.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a játszóterek nyitását egyelőre nem teszik lehetővé az országos rendelkezések.

– A műszaki osztály ettől függetlenül lefestette a játékelemeket, az elmúlt időszakban lenyírták a füvet – van, ahol már többször is –, illetve a Tábor negyedi és a Szabók utcai játszótereken a kilógó csöveket visszahelyezte a kivitelező cég, előbbi helyszínen fűmaggal is bevetették a játszóteret – sorolta Zörgő Noémi.

Időközben a Kórház lakótele­pen megújult a játszótér, valamint hasonló sportjátszótér készül – a Megújulnak játszótereink program által – a Haáz Rezső Múzeum szomszédságában lévő helyszínen is. A szóvivő biztosított: készen állnak, amennyiben a központi rendelkezések engedik, akkor Székelyudvarhelyen is kinyitnak a játszóterek.

Asztalos Ágnes

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.