2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Vasárnap kezd az FK

A Román Labdarúgó Szövetség közzétette a második liga első fordulójának részletes menetrendjét, amely szerint az FK Csíkszereda vasárnap délelőtt lép pályára. Valentin Suciu tanítványai záró felkészülési meccseit behúzták.

A Kukkonia-kupa második helyezettje, az FK Csíkszereda

Jó hangulatban várhatják az FK Csíkszereda labdarúgói a második liga rajtját, miután utolsó két felkészülési meccsüket behúzták. A Valentin Suciu által dirigált csíkiak előbb a Székelyudvarhelyi FC-t verték Udvarhelyen, majd Tatrangon a szintén harmadik ligás CS Afumați alakulatát.
A SZFC, mint ismert, a Románia-kupa első fordulójára készül, amelyet szerdán kell megvívjon idegenben a Gyergyószentmiklósi VSK ellen, és ez volt az utolsó meccse azon összecsapás előtt. A találkozót viszont az FK nyerte meg egygólos különbséggel, hogy a hétvégén letudja a CS Afumați ellenit is. Az FK a rekkenő hőség ellenére végig uralta a meccset, és bár rengeteg helyzetet kihagytak, így is sikerült behúzni a győzelmet.
Eredmények: Székelyud­var­helyi FC – FK Csíkszereda 1–2 (1–2)
/Dinu (29.), illetve Mitra (18., 35.)/; FK Csíkszereda – CS Afumați 2–0 (0–0) /Jebari, Csürös/.

Kezdés vasárnap
A Román Labdarúgó Szövetség időközben közzétette a második liga első fordulójának menetrendjét. Mint ismert, az FK Csíkszereda a szintén újonc Gloria Buzău otthonába látogat. Ezen összecsapást vasárnap délelőtt 11 órától rendezik.
Az 1. forduló menetrendje: péntek (augusztus 2.) Resicabányai CSM – Kolozsvári Universitatea (18); szombat (augusztus 3.) Concordia Chiajna – Bukaresti Daco Getica (11), Turris Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu (11), Temesvári ASU Poli – CS Mioveni (11), Nagyváradi Luceafărul – Sportul Snagov (11), Aradi UTA – Dunărea Călăraşi (13), Bukaresti Rapid – Konstancai Farul (18); vasárnap (augusztus 4.) Gloria Buzău – FK Csíkszereda (11), Bukaresti Metaloglobus – Petrolul Ploieşti (13.30); kedd (augusztus 6.): FC Argeş Pitești – Temesvári Ripensia (19.30).

Második hely Dunaszerdahelyről
Dunaszerdahelyen rendezték meg a már hagyományos V. MOL Kukkonia-kupát nyolc – DAC, FK Csíkszereda, Eszék, Olomuc, Austria Wien, Puskás Akadémia, Nagymihály – U19-es csapat részvételével. A tornán ott volt a Dusinszki Zoltán és Albert István által dirigált csíki csapat is, amely a döntőig remekelt. Pontveszteség nélkül sikerült kijutniuk a csoportból, miután sorrendben az Austria Wient, a Puskás Akadémiát, illetve a felvidéki Nagymihályt is sikerült két vállra fektetni. A döntőben a házigazda DAC jött szembe a csíkiakkal, akikkel nem bírtak. Alig pár perc után már kétgólos előnyre tett szert a DAC, hogy végül nagyon sima hatgólos győzelmet könyveljen el. Öröm az ürömben, hogy a torna gólkirályi címét Corbu Marius hozhatta el.
Az FK eredményei: csoportkör: FK Csíkszereda – Austria Wien 0–3 /Corbu 3/; FK Csíkszereda – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 2–1 /Corbu 2/; FK Csíkszereda – Nagymihály 2–1 /Pálhegyi és Simó/; a döntőben: DAC – FK Csíkszereda 7–1 (4–1) /Incze/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb